Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:235013
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Informācijas tehnoloģiju būtība un nozīme    2
2.  Informācijas tehnoloģiju nozīme lietvedībā    2
3.  Informācijas tehnoloģijas mana uzņēmuma lietvedībā    3
3.1.  Informācijas tehnoloģiju vispārīgais apraksts    3
3.2.  Operētājsistēma un lietojumprogrammas    3
3.3.  Citi informācijas tehnoloģiju izpausmes veidi uzņēmuma lietvedībā    4
3.4.  Uzņēmumā izmantojamo datoru un programmatūras lietošanas juridiskie aspekti    4
4.  Problēmas informācijas tehnoloģiju pielietojumā    5
Darba fragmentsAizvērt

Informācijas tehnoloģiju ieviešana cilvēku darbībā uzskatāma par nozīmīgāko īpašību, kas raksturo cilvēces zinātniski – tehnisko progresu 20. – 21. gs. Šodien praktiski nepastāv tāda cilvēka darbības veida, kur lielākā vai mazākā mērā netiktu izmantotas informācijas tehnoloģijas. Tās pielieto pārsvarā informācijas vākšanai, glabāšanai, apstrādei, dažāda veida un rakstura informācijas šķirošanai.
Informācijas tehnoloģiju attīstība un izplatīšanās stimulē jaunu ideju rašanos lielos daudzumos, jo informācijas tehnoloģijas ir jauna, pagaidām vēl par maz iepazīts un pētīts radošais plašums. Tādēļ bieži vien izrādās, ka visu radošo ideju iemiesošanai trūkst zināšanu par informācijas tehnoloģiju pielietošanu, izmantošanu, iespējām, bet, ja ir šādas zināšanas, trūkst izmantojamo informācijas tehnoloģiju jaudas. Tādēļ tiek izgudrotas arvien jaunas informācijas tehnoloģijas vai tiek pilnveidotas esošās, tiek palielināta to jauda, pieejamība. Jo lielāks informācijas tehnoloģiju darbības ātrums, jo lielāks ir tā saucamais radošais plašums, kas ļauj cilvēkam realizēt savas fantāzijas elektroniskā vai citādā veidā.
Informācijas tehnoloģiju ieviešanu un modernizāciju var saukt par divpusējas darbības procesu: no vienas puses cilvēks pilnveido informācijas tehnoloģijas, bet tās, savukārt, „pilnveido” cilvēku un viņa zināšanas, iespējas.
Runājot par lietvedību, jāsaka, ka līdz ar jauno informācijas tehnoloģiju ieviešanu tā ir ļoti racionalizējusies. Lietvedībā, tā pat kā jebkurā citā darbībā, milzīgu lomu spēlē informācijas nodošanas, saņemšanas, glabāšanas, apstrādes metožu pilnveidošana. Arī pareiza darba organizēšana lielā mērā paātrina to. Tādi 19. un 20. gs. Izgudrojumi kā telefonsakari, radiosakari, foto-, kino- un videofilmēšana, skaņas ierakstu un citi informācijas saņemšanas un fiksācijas līdzekļi palīdzējuši optimizēt lietvedību un palielinājuši tās efektivitāti. Pie tam lielā lietvedības uzdevumu daudzveidība pieļauj gandrīz visu informācijas tehnoloģiju izmantošanu (no vienkāršiem teksta redaktoriem līdz automatizētām informācijas sistēmām un pat „konsultantsistēmām”, kas var sintezēt noteiktu atbildi pēc dažu datu ievadīšanas).…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties