Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Lugas "Indrāni" analīze pēc strukturālās literatūras pētniecības metodes principa

     

    Referāts7 Literatūra

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:233658
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Indrānu tēva dialogos un Edvarta dialogos redzams stingrums un ieņemta noteikta pozīcija, kurā valda princips, proti, neviens nevēlas piekāpties otram. Runā ir argumenti un pārliecība par saviem pateiktajiem vārdiem, rodas priekšstats, ka izteiktie vārdi ir labi pārdomāti pirms tā, kad tie tika izteikti: „...vai es nekā nezināju par ošu krēsliem vai ozola galdiem! Bet es nošķīru tos Indrānus, kas pilda manu maku no tiem, kas pilda manu sirdi...”
Dialogi atšķiras atkarībā no cēliena un savstarpējām attiecībām. Mātes dialogi ir galvenokārt īsi un kodolīgi, viņa galvenokārt uzklausa tēva teikto, bet mazāk izklāsta tik plaši savas domas. tāpat arī Ievas un Edvarta dialogi ir samērā specifiski, jo galvenais ideju ģenerators ir Ieva, kas visu padara Edvarta rokām, līdz ar to Ievas runa ir daudz impulsīvāka un emocionālāka, lai labāk izklāstītu Edvartam viņa kļūdas vai darbības, kuras viņam tālāk jāizpilda. Mātes un tēva dialogi mainās piektajā cēlienā, kad viņi ir izraidīti no mājām u tagad dzīvo pirtiņā. Runa un teikumi kļūst saraustīti, teikuma beigās un starpā ir daudzpunktes: ”Un ... kā tad mūsu lieta ... un kur māte?”, „(dobji). Tu esi akla ... (Saņemdamies.) Un mēs tomēr dzīvosim! (Uzslienas stāvu.) Pagaidi tikai ... (Grīļojas, ķer pēc skapīša malas, sagrābj tikai priekšautu un noraun to ar visu sveci zemē.) Māt! (Nokrīt gar zemi.)”. Šīs daudzpunktes parāda izmisumu, kas valda veco Indrānu prātā un dvēselē. Jo iesākumā redzams, ka teikumi ir plaši, salikti, abi izsaka savus viedokļus un neparedz, kas konflikts var radīt tādu traģēdiju, bet piektajā cēlienā teikumi parāda bezcerību un bezizeju.
Replikas ir mērķtiecīgas un runātājs labi zina, kam tās ir adresētas. Replikās netiek lietos zemteksts, bet tās ir labi saprotamas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121207
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties