Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:232370
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Mobinga izpausmes    5
3.  Mobings Latvijas valsts pārvaldē    9
4.  Mobings privātajā sektorā    13
5.  Ieteikumi, lai izvairīties no mobinga    14
6.  Secinājumi    16
7.  Izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Lielākā daļa cilvēku ievērojamu savu dienas daļu pavada darba vietā veicot savus darba pienākumus. Cilvēks trīs ceturtdaļas savu dzīvi pavada darba vietā.1 Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai nekādi blakus apstākļi netraucētu veiksmīgi un efektīvi pildīt darba pienākumus un lai darbinieks justos komfortabli savā darba vietā. Darba videi ir jābūt draudzīgai cilvēkiem. Mūsdienās darba devēji ar vien vairāk nopietni domā par to, lai radītu draudzīgu klimatu darba vietā, tādējādi pierādot, ka viņiem rūp savi darbinieki un ka viņiem ir svarīgi, ka darbinieki jūtas ērti. Savukārt, darbiniekiem ir ļoti svarīga apziņa, ka darba devējs par viņiem rūpējas, un viņi pateicas savam darba devējam ar kvalitatīvi un efektīvi veiktiem darba pienākumiem, kā rezultātā organizācijā notiek veiksmīga attīstība.
Taču ne vienmēr ir tik ideāli kā tikko aprakstītajā, jo rodas apstākļi, kas traucē veikt tiešos darba pienākumus, piemēram, neatbilstošs tehniskais nodrošinājums, neatsaucīgi kolēģi, nesaprotošs priekšnieks, kas rada spriedzi darbā. Kā jau tas ir noprotams, šis darbs tiks veltīts problēmai, kas ir saistīta ar psiholoģisku un morālu spriedzi darba vietā, kas ļoti nopietni traucē pildīt darba pienākums. Šī problēma ir mobings (no angļu valodas to mob – uzbrukt pūlī), kurš ir sākts pētīt nesen, taču noteikti pastāv līdz ar pirmajām darba devēja un darba ņēmēja attiecībām.
Mobings ir psiholoģisks terors, kas izpaužas kā psihiska agresija pret personu. Psiholoģisko teroru var iedalīt – mobingā, kad psiholoģiskais terors tiek īstenots ir darba kolektīva starpā, ko mēdz saukt arī par horizontālo mobingu, un bosingā, kad psiholoģisko teroru pret savu padoto īsteno priekšnieks. To vēl sauc arī par vertikālo mobingu. Vairumā gadījumos abi pieminētie mobinga veidi „iet roku rokā”.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1141133
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties