Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:231945
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darbarīki ir izveidojušies, attīstoties cilvēcei. To formas un materiāli nemi­tīgi tiek uzlaboti, pamatojoties uz pētījumiem ergonomikas jomā. Darbarīku no­saukumi var atšķirties pat vienas valsts ietvaros.
Kvalitatīva apmetēju darbu veikšana nav iespējama bez kvalitatīviem instrumentiem. Laika gaitā instrumenti ir būtiski mainījušies. Ja agrāk apmetēju darbos galvenie instrumenti bija apmetēju ķelle, javturis un rīvdēlis, tad tagad instrumentu sortiments ir stipri palielinājies - ir notikusi daudz lielāka specializācija, noteiktu darbu veikšanai ir paredzēti spe­ciālie instrumenti. Iespējams, ka amatierim iesācējam visi šie modernie instrumenti neliela darbu apjoma veikšanai savas mājas celtniecībā un remontā nemaz nebūs nepieciešami, tomēr ar speciālajiem instrumen­tiem var iegūt daudz augstāku darbu kvalitāti un paaugstināt darba ra­žīgumu.
Apmetuma javu individuālās būvniecības apstākļos visbiežāk saga­tavo ar rokām, sevišķi tad, ja tā jāsagatavo nelielā daudzumā un ja nav pieejami vajadzīgie mehānismi. Apmetuma javas sagatavošanai un gla­bāšanai lieto javas kastes. Arī javas maisītājā vai centralizēti sagatavotu javu vispirms iepilda javas kastē, un javu apmetuma izveidošanai ņem no tās. Visērtākā darbā ir javas kaste ar ritenīšiem vai veltnīšiem, kas pierīkoti divām vai četrām tās kājām. Optimālais javas kastes augstums 60 cm, kas dod iespēju javu ērti paņemt no javas kastes un vajadzības gadījumā to ērti pārvietot horizontālā virzienā. Aiz latas, kas piestiprināta javas kastes kājām, ērti novietot apmetuma veidošanai ne­pieciešamos instrumentus.
Var izgatavot arī pārnēsājamu javas kasti. Tai kājiņas var pierīkot vai nu uzreiz, vai arī, pārvietojot kasti, to novietot uz kāda pa­augstinājuma, piemēram, aptuveni 60 cm augsta rāmja ar kājiņām. Ja kājiņas javas kastei netiek pierīkotas, tad java jāņem no zemu novieto­tas javas kastes, kas ir neērta un negatīvi ietekmē arī darba ražīgumu.
Lai varētu veikt celtniecības darbus piemērotā augstumā ir jāizmanto pastatnes, sastatnes un pieslienamās kāpnes.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1129342
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties