Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:230956
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    7
1.  VĒRTSPAPĪRU UN TO TIRGUS RAKSTUROJUMS    9
1.1.  Vērtspapīru raksturojums    9
1.2.  Vērtspapīru tirgus raksturojums    9
2.  PRIVĀTBANKU RAKSTUROJUMS    23
2.1.  Akciju sabiedrība „Parex banka”    23
2.2.  Akciju sabiedrība „SEB Unibanka”    25
2.3.  Akciju sabiedrība „Hansabanka”    26
3.  Vērtspapīru tirgus privātbankās    28
3.1.  Vērtspapīru konts    30
3.2.  Parāda vērtspapīri    32
3.3.  Akcijas    34
3.4.  Ieguldījumu fondi    36
3.5.  Investīciju portfeļa pārvalde    44
3.6.  Interneta piedāvātās iespējas    48
  DARBA APRAKSTS, SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    53
  PIELIKUMI    56
  LITERATŪRA    69
Darba fragmentsAizvērt

Darbs izstrādāts, pamatojoties uz pieejamo literatūra, interneta resursiem, LR normatīvajiem aktiem un citiem normatīvajiem dokumentiem, kā arī banku nepublicētajiem materiāliem.
Vērtspapīru tirgus galvenais pamats ir vērtspapīrs, tāpēc darba sākumā ir dota salīdzinoša vērtspapīru definīcija. Aprakstot vērtspapīru tirgu, ir izvērtēti gan tā instrumenti, gan galvenie dalībnieki. Tā kā bakalaura darbs ir par vērtspapīru tirgu privātbankās, tika aprakstītas trīs izvēlēto banku – Parex bankas, Hansabankas un SEB Unibankas – darbība kopumā.
Katra banka piedāvā savu klāstu vērtspapīru tirgū, bet pašos pamatos to piedāvājums ir līdzīgs. Ir apskatīti galvenie finanšu instrumenti un darījumi, to piedāvātās iespējas katrā bankā. Tā kā vērtspapīru tirgus svarīgs stūrakmens ir tieši pareizi uzsākts process un informācija, tad varēja izvirzīt vairākus galvenos pamatprincipus, veicot aktivitātes vērtspapīru tirgū:
1.Izstrādāt konkrētu plānu. Nav jēgas haotiski pirkt vai pārdot. Jābūt konkrētam mērķim, savādāk tas atnesīs tikai zaudējumus.
2.Jābūt pārliecinātam par savas izvēlēs pareizību. Tirgus dalībniekiem, pat profesionāļiem, ir grūti paredzēt tirgus virzību. Ja nav pietiekamas informācijas vai pamatojuma pirkt vai pārdot vērtspapīrus, labāk to nedarīt šādā brīdī.
3.Jāseko līdzi tirgus tendencēm. Jāzina, kas notiek ar investīcijām, pat ja pats ar tām neveicat darījumus, bet to dara starpnieks.
Galvenie secinājumi:
1.Visas trīs bankas piedāvā līdzīgu piedāvājumu klāstu darījumiem vērtspapīru tirgū. Nevar izvirzīt kādu banku par labāku vai sliktāku, to var izvērtēt tikai klients, kas sāk darboties vērtspapīru tirgū.
2.Salīdzinot vērtspapīru konta atvēršanas izmaksas, autors secina, ka visizdevīgāk atvērt kontu ir Parex bankā, jo tas ir bez maksas. Gan Hansabankā, gan SEB Unibankā ir jāmaksā par vērtspapīru konta atvēršanu. SEB Unibanka gan piedāvā, ka izdevīgi var atvērt kontu Ibankā – bezmaksas.
3.Obligācijas tiek uzskatītas par vienu no drošākajiem parāda vērtspapīriem to likviditātes un zemā riska līmeņa dēļ. Visas aplūkotās bankas darījumus ar obligācijām piedāvā personām, kas vēlas zemu riska līmeni. Savukārt drošākiem klientiem, kas ir gatavi uzņemties risku, lai, iespējams, gūtu lielāku peļņu, bankas piedāvā darījumus ar akcijām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties