Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:230617
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Protams, šeit autore neuzskaita pilnīgi visus avotus, kur tiek nostiprināta ideja par tiesībām brīvī izvēlēties nodarbošanos, jo ir novērota dublēšanās, visos normatīvajos aktos, kuros tiek nostiptināta ideja par tiesībām brīvi izvēlēties nodarbošanos, tiek saglabāta pamatideja, kodols. Tāpat saistošs tiesībām brīvi izvēlēties nodarbošanos ir Latvijas Darba likuma 37. pants, kas nosaka nodarbināšanas aizliegumus, ierobežojumus un atbildību, kā arī citi likumi.
Kā vienu no pamatproblēmām realizējot tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos, autores prāt, var minēt darbaspēka migrāciju, kas rodas sakarā ar sabiedrības attīstības un globalizācijas rezultātā. Ikvienam ir ne tikai brīvas tiesības uz pilsonību savā valstī, bet arī tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos vai darba vietu citā Eiropas Savienības vai pasaules valstī. Vispārējās attīstības tendences- ekonomikas un ražošanas globalizācija, darbaspēka migrācija, inovāciju un tehnoloģiju ieviešana ražošanā, darbavietu automatizācija un nepieciešamības pēc cilvēku darba samazināšanās- ir nodarbinātību ietekmējoši faktori. Attiecīgi valstīm rodas pienākums pielāgoties šiem apstākļiem.
Personu brīva pārvietošanās ir viena no Eiropas savienības pamatbrīvībām, kas nostiprināta vairākos Eiropas Savienības dokumentos.
Sakarā ar iepriekš minēto, autore vēlas uzsvērt to, ka pamatojoties uz šo pamatbrīvību, Latvijā ir novērojama liela emigrācija- šo tiesību izmantošana rada pārmērīgu darbaspēka aizplūšanu no valsts. Autore ar šo nevēlas teikt, ka būtu jāierobežo šī pamatbrīvība.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1372542
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties