Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:228877
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.07.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 21 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lauksaimniecība ir tradicionāla latviešu tautas nodarbošanās, kas saistīta gan ar Latvijas novadu attīstību, gan ar valsts kopējo ekonomisko labklājību un izaugsmi.
Senie latvieši gadsimtu garumos turējuši godā darbu laukos un lepojušies ar savu darba tikumu: „Ai, darbiņi, ai, darbiņi! Bez darbiņa nevarēju; Darbiņš man prieku deva, Pilnu klēti labībiņas.” Darba tikums tika uzskatīts par vienu no galvenajiem morāles kritērijiem. Jau tautasdziesmās atrodamas atziņas par darba ražīgumu un lauku cilvēku strādīgumu: „Nākat piecas Rīdzenieces, Pretim vienu Kabilnieci, Pie vērpšanas, pie aušanas, Pie villaiņu rakstīšanas.”
Tomēr mūsdienās jāsecina, ka tautasdziesmās apdziedātais latviešu darba tikums ir kļuvis par leģendu, jo darbs Latvijas laukos vairs netiek uzskatīts par vērtību. Lauku darbos ne tikai pietrūkst darbinieku, bet arī vērojams zems darba ražīgums. Darba ražīgums ir darba efektivitātes rādītājs, kas ir nopietna problēma Latvijā, jo tā kvalitāte kavē tautsaimniecības attīstību. Pieaugot lauksaimniecības darba ražīgumam, paaugstinātos lauksaimniecības uzņēmumu rentabilitāte, tādējādi varētu iegūt lētāku produkciju. Paaugstināt darba ražīgumu ir ieinteresēti gan lauksaimnieki, gan valdība.
Hipotēze: darba ražīgums lauksaimniecībā ir zemāks kā tautsaimniecībā kopumā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties