Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:225457
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.10.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ja apskatām situāciju Latvijā, tad kopš 1996. gada valstī nav izpildīts neviens nāvessods. Iestājoties Eiropas Savienībā Latvija apņēmās pilnībā atteikties no šāda veida soda sankcijas. 2011. gadā Saeima pieņēma likumu par nāvessoda pilnīgu atcelšanu. Likums stājās spēkā vienlaikus ar attiecīgajiem grozījumiem Krimināllikumā. Ļoti aktuāli ir diskutēt par to, vai nāvessoda atcelšana ir bijis pareizais solis. Kā gan mēs spējam noteikt mūsu valsts prioritātes, ja viena cietumnieka uzturēšanai tiek atvēlēti gadā vidēji 6000Ls, bet ģimenē vienam bērnam pabalsts sasniedz vidēji tikai 96 Ls gadā. Sabiedrība maksā nodokļus, no kuriem tiek uzturēti slepkavas. Šobrīd reāli situācija izvēršas par sāpju pilnu ainu- cilvēki uztur savu ģimenes locekļu, draugu slepkavas, jo valstī atcelts likums, kas varētu likt viņiem saņemt pelnīto sodu.
Viedokļu dažādība šajā jomā pastāvēs vienmēr. Laikam ritot par šo tēmu ir diskutēts un sarunas nav mazinājušās, periodiski tikai saasinās un ar laiku norimst. Vienmēr būs kāds, kas dedzīgi būs pret nāvessodiem, balstoties uz cilvēktiesībām un to, ka tas neatbilst morāles normām, piespriest šāda veida sodus. Un vienmēr būs kāds, kas būs par nāvessodiem, uzsverot, ka tas ir viens no taisnīgākajiem lēmumiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1325691
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties