Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:224879
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Informācija par valsti    3
  Papildus informācija par Meksiku    5
  Meksikas simboli    6
  Transports Meksikā    7
  Apskates objekti    8
  7 dienu maršruts pa valsti    12
  Nokļūšanas iespējas uz Meksiku    14
  Secinājumi    15
  Izmantotie informācijas avoti    16
Darba fragmentsAizvērt

Papildus informācija par Meksiku
Meksika ir valsts, kas ir bagāta ar dažādām tūrisma vietām. Tur var apskatīt lielas pilsētas ar debesskrāpjiem un mazas, provinciālas pilsētiņas, iespaidīgas seno civilizāciju paliekas, kā arī mūsdienīgas arhitektūras celtnes, karstas pludmales un sniega noklātos vulkānus, tuksneša smiltis un mūžzaļos mežus. Ļoti pārsteidz dzīvnieku pasaules dažādība, klimatiskie apstākļi, kā arī kultūras un kulinārās tradīcijas. Meksika ir pati lielākā, spāņu valodā runājošā valsts, pasaulē. Citas valodas - nauatlu, maiju, otomi, sapoteka u.c. Indijas pagātnes ietekme šeit ir jūtama ik uz soļa. Valsts nosaukums radies no acteku varenā dieva - Meksitli vārda.
Svētku un izejamās dienas ir: 1. janvāris, 5. februāris, 21. marts, lieldienu brīvdienas, 1., 5. maijs, 16. septembris – neatkarības pasludināšanas diena (1810.gadā), 12. oktobris, 1.-2.novembris – mirušo piemiņas dienas, 20. novembris, 12. decembris - Dievmātes Gvadelupes diena, 24., 25 decembris. Bez šiem svētkiem, valstī atzīmē arī kluso nedēļu - pirms Lieldienām (martā vai aprīlī); ļoti populārs ir arī Karnevāls, kurš notiek februārī vai martā.
Svētki jeb fiestas ir populāras katrā ciemā. Katram ciemam ir savs svēto aizbildnis. Svētā patrona dienā ciemā notiek krāšņi svētki. Kopumā valstī ir 115 dienas, kas veltītas kādam no svētajiem. Svētkos savijušās gan kristiešu, gan indiāņu tradīcijas.
Vispopulārākie sporta veidi ir futbols, bokss, vēršu cīņas un beisbols, kas tika aizgūti no citām tautām. Visīstākais meksikāņu sporta veids ir charreira, kas atgādina rodeo.
Piesardzības pasākumi: Nav īpašu prasību ceļotājiem attiecībā uz vakcināciju, izņemot dažus lauku reģionus, kur iespējams malārijas pārnešanas risks, bet parasti tos tūristi neapmeklē. Tie ir: Čjapasas, Kvintana Roo, Sinaloa un Tabasko štatu apvidos. Mērens risks ir Čivavas, Durango, Najaritas, Oohakas un Sonoras štatu apvidos; zems risks ir Kampečes, Gerrero, Mičoakanas un Halisko štatos. Lai gan krāna ūdens Meksikā skaitās dzerams, ieteicams labāk dzert attīrītu ūdeni no pudelēm, kuras tiek pārdotas veikalos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties