Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Policijas iecirkņu inspektoru darbība makšķerēšanas noteikumu ievērošanas nodrošināšanā Liepājas PRPP teritorijā

     Novērtēts!

    Referāts34 Tiesības

5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:224378
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Akadēmiskais
Literatūras saraksts: 25 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.  Tiesiskais pamats policijas iecirkņa inspektora darbībām un Makšķerēšanas un medību noteikumu ievērošanas nodrošināšanā    4
3.  Policijas iecirkņu inspektoru darbība makšķerēšanas noteikumu ievērošanas nodrošināšanā Liepājas PRPP teritorijā    10
4.  Policijas iecirkņu inspektoru darbība medību noteikumu ievērošanas nodrošināšanā Liepājas PRPP teritorijā    22
5.  Izmantotā literatūra    34
Darba fragmentsAizvērt

Kvalifikācijas darba temats ir “Policijas iecirkņu inspektoru darbība medību un Makšķerēšanas noteikumu ievērošanas nodrošināšanā Liepājas Pilsētas un rajona policijas pārvaldes (turpmāk – Liepājas PRPP) teritorijā.
Katrs mēģina sagādāt sev iztiku un prieku kā māk un var, neskatoties un rēķinoties ar to, ka viņu par tādām darbībām var saukt pie atbildības. Turklāt likumu un citu normatīvo aktu prasības un aizliegumi mainās tik bieži, ka cilvēkiem vienkārši apnīk viņus ievērot un nepārkāpt tos. Lai arī minēju, ka ir gadījumi, ka cilvēki šīs nelikumīgās darbības veic, lai sagādātu sev iztiku, tomēr mūsdienu apstākļos tas ir visai reti un galvenokārt mums ir jāsaskaras ar malumedniekiem un maluzvejniekiem, kas to dara “sporta pēc” vai arī vienkārši nevēloties maksāt valsts noteiktās nodevas un ievērot medīšanas un zvejošanas noteikumus un tai skaitā aizliegumus. Izskatot šo ekoloģisko noziedzīgo nodarījumu izplatību Latvijā, jāatzīmē, ka nelikumīgas medības, zveja vai ūdensdzīvnieku ieguve ir iespējama ikvienā valsts nostūrī, respektīvi, tur, kur uzturas dzīvās pasaules radījumi (aļņi, brieži, mežacūkas, putni) vai ir ūdenskrātuves ar zivīm un citiem ūdens faunas dzīvniekiem. Statistika liecina, ka par nodarbošanos ar nelikumīgām medībām vai makšķerēšanu tiek aizturēti visdažādākā vecuma, sociālā un sabiedriskā stāvokļa, izglītības un profesionālās sagatavotības personas.
Lai arī ar nelikumīgu zveju (ieskaitot arī makšķerēšanas noteikumu pārkāpumus) nodarbojas ikviena vecuma, izglītības un sociālā stāvokļa personas, tomēr vairumā tie ir vīriešu kārtas pārstāvji vecumā no 16 līdz 50 gadiem (vairāk nekā 60%).
Malumednieku sociālais sastāvs arī ir nevienāds, tā piemēram, 1994.gadā Latvijā uzskaitīti 173 medību noteikumu pārkāpumi ar 294 dalībpersonām. Starp tiem bija 7 meža aizsardzības dienesta amatpersonas, 2 policijas darbinieki, 5 valsts drošības dienesta funkcionāri, 14 zemessargi; mednieku apliecība bija 96 mednieku apliecības.
Un šie skaitļi katru gadu aug. Turklāt vēl ir jārēķinās ar nelikumīgu medību un makšķerēšanas izdarīšanas pārkāpumu latentāti – lauku rajonos dzīvojošie iedzīvotāji, ar medniecības un makšķerēšanas iemaņām gadu gaitā ir tā izzināšu savu apkārtni, ka mežzinim vai citām valsts amatpersonām ir ļoti nereāli notver vainīgo personu. Cerēt uz to ka, cilvēki apzināsies savu darbu sekas? Mani māc stipras šaubas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1182056
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties