Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:223202
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.
Ģimeni uzskata par vienu no sabiedrības pamat institūtiem. Dzīves garumā cilvēks esot iesaistīts dažādās sociālās grupās – skolas klase, sporta komanda, draugu loks vai kolēģi – bet tikai ģimene ir viena no sociālām grupām, kuru cilvēks nekad nepametīs.
Ģimeni kā institūciju pēta vairākas zinātnes, it īpaši filozofija, socioloģija, sociālā psiholoģija un demogrāfija. Konceptuālā skatījumā pirmie to sāka pildīt filozofi. Iespējams, ka vispilnīgākā ar ģimeni saistīto jēdzienu sistēma atrodas Imanuēla Kanta, Johana Gotlība Fihtes un Georga Vilhelma Frīdriha Hēgeļa darbos. Socioloģijā ģimene par patstāvību pētīšanas objektu kļuva 19. gs. vidū – laikā, kad sociālās un humanitārās zinātnes vairāk vai mazāk nodalīja savu pētniecības sfēru. Par ģimenes izpētes teorētisko bāzi socioloģija plaši izmantoja filozofiskās un etnokulturoloģiskās teorijas, tomēr jau sākotnēji tā tiecās veidot savu specifisku skatījumu, kurā ģimene ir sociāla institūcija vai grupa.1
Ģimene.2
Ģimene, tā ir sociālais institūts, kurš ir bāzēts uz laulības, bērnu dzimšanas vai adoptācijas. Ģimenes locekļiem ir kopuma sajūta un vēlme sevi nosaukt par ģimeni.
Ģimeni var uzskatīt par tuvības sistēmu, kurā iesaistīti cilvēki ar mērķi izveidot savienību, balstītu uz garīgiem, materiāliem un sociāliem principiem. Tuvības sistēmai ir noteikti likumi, piemēram tādi ka partneru skaits, partneru dzimums, sociālās, reliģiskas, nacionālas kategorijas. Pamatojoties uz šiem likumiem, var izdalīt dažādas laulību modeļus.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1121665
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties