Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Starptautiskā ražošanas faktoru kustība un starptautiskās firmas

     

    Konspekts2 Ekonomika

0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:223106
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vēl viens svarīgs tiešo investīciju aspekts ir pārņemt kontroli pār nepieciešamajiem izejmateriāliem un nodrošināt to nepārtrauktu pieplūdi par iespējami zemāko cenu. Šeit ļoti labi pielietojama vertikālā integrācija, kur tā ir labi zināma īpaši ar dabas izrakteņu bagātām attīstības un attīstītajās valstīs .
Runājot par starptautisko investīciju un kapitāla plūsmu nepieciešams ievērot arī valūtu kursu iedarbības risku. Pastāv dažādu veidu iedarbības riski. Pārveidošanas pārmērīgums, kas zināms arī kā grāmatvedības pārmērības, kas parādās kā atšķirība starp ārzemju valūtā denominētiem aktīviem un ārzemju valūtā denominētām saistībām. Transakciju pārmērīgums parāda nenoteiktu mājasvalūtas vērtību no ārzemju valūtā veiktas transakcijas, kam jāizpildās noteiktā nākotnes datumā. Ekonomiskais pārmērīgums ir uzņēmuma vērtība, lai apmainītos ar valūtu likmēm. Ja uzņēmuma vērtība ir noteikta kā pašreizējā vērtība no nākotnes pēcnodokļu naudas plūsmas, tad ekonomikas pārmērīgums ir saistīts ar reālās mājas valūtas vērtības jūtīgumu ilgtermiņā salīdzinot ar valūtas likmēm. Ārzemju valūtu risku var hedžēt vai izslēgt pielietojot dažādus finanšu instrumentus, piemēram, slēdzot forward, futures vai options darījumus; norēķinoties tikai vietējā valūtā; paātrinot vai palēninot valūtu maksājumus zinot, ka valūta varētu palielināties vai samazināties vērtībā .

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1334358
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties