Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:222663
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā ir vairāki nacionāla mēroga valsts tūrisma politikas un attīstības plānošanas dokumenti. Tie ir Ekonomikas ministrijas, institūcijas, ka veido valsts tūrisma politiku, izstrādāti. Precizējot, par tūrisma jomu EM ir atbildīgs Ārējo ekonomisko attiecību un tirdzniecības politikas departaments, kura sastāvā ietilpst Tūrisma nodaļa. Protams, izstrādājot šos dokumentus parasti arī notiek sadarbība ar dažādām ar tūrismu saistītām valsts institūcijām, asociācijām un speciālistiem.
Latvijā ir pieņemta tāda prakse, ka Ekonomikas ministrijā tiek izstrādāti 3 galvenie nacionālā līmeņa plānošanas dokumenti. Pats galvenais ir ilgtermiņa plāns jeb Latvijas Tūrisma attīstības politikas pamatnostādnes, kas tiek izstrādātas plānojot ilgāku laiku uz priekšu tūrisma sfēras attīstībā. Parasti tie ir 5-6 gadi. Nedaudz mazāku laika posmu aptver Latvijas tūrisma attīstības programma, kas ieskicē tūrisma attīstības perspektīvas un plānojumu 2-3 gadu griezumā. Trešais galvenais dokuments ir Latvijas Tūrisma attīstības rīcības plāns, kas ir gada pasākumu, veicamo aktivitāšu un rīcību plāns. Gan pamatnostādnes, gan attīstības programma ir vidēja termiņa plānošanas dokumenti, bet rīcības plāns ir viena gada, tātad īstermiņa plāns.
Bez nacionāla līmeņa dokumentiem tiek izstrādāti arī reģionāla līmeņa dokumenti. Tie ir vai nu pašvaldību, vai reģionālo asociāciju kompetencē. Šādi dokumenti mēdz būt gan vidēji termiņa stratēģijas vismaz 5 gadiem, vai arī gada plāni. Par piemēru var minēt Vidzemes tūrisma attīstības stratēģija un rīcības plāns kādam noteiktam laikam(Vidzemes tūrisma asociācija 2008, ER) …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties