Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:222587
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Emocionālai inteliģencei nav vienas definīcijas, bet ar to tiek saprasts faktoru kopums – pārsvarā to skaidro kā cilvēka spējas vadīt savas un citu cilvēku emocijas. Tā būtībā ir māksla rast pozitīvu iznākumu attiecībās ar citiem cilvēkiem un ar sevi pašu. Cilvēku uzvedībā un savstarpējā saskarsmē ļoti liela loma ir jūtām un emocijām. Man dažkārt ir grūti tās vienu no otras atšķirt. Psihologi spriež, ka mācību procesā iegūtai – vienkārši inteliģencei, ir maz kopīga ar emocionālo inteliģenci. Ne velti saka, ka augstās skolās negājusi lauku sieviņa bieži vien ir daudz inteliģentāka, sirds skaidrāka un gudrāka par kādu, kas beidzis vairākas augstskolas un kam mājās ir daudz diplomu. Tātad mācību procesā iegūtā emocionālā inteliģence faktiski nedod prasmi tikt galā ar tām veiksmēm vai neveiksmēm, ko mums piedāvā dzīve.
Pētījumi rāda, ka daudzi personības aspekti, piemēram, emocionālie, ir iedzimti, tomēr dzīves laikā tos katram ir iespējams apgūt un mainīt. Tiek uzskatīts, un tas ir dzīvē apstiprinājies, ka ar gadiem emocionālā inteliģence parasti pieaug un uzlabojas, klāt nākot arī pieredzei. Tāpēc dažreiz emocionālo inteliģenci mēdz saukt arī par personības briedumu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties