Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:220888
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es aizstāvēšu savu viedokli un mēģināšu pierādīt, ka Romas impērija ir bijusi apspiedēja un pielietojusi vardarbīgas metodes, lai to panāktu.
Viena no lielākajām apspiešanām notika jau Romas republikas laikā. Apenīnu pussalā 73. - 71. gadā p.m.ē. notika vergu sacelšanās. To galvenais mērķis bija iegūt brīvību, tomēr ik palaikam tie veica arī laupīšanas, jo daļēji viņus vadīja laupītkāre un atriebības alkas. Vairākus tūkstošus vergus vadīja trāķietis Spartaks, kurš bija gladiators. Viņš ar savu vergu armiju sakāva vairākas romiešu armijas un satricināja Romu līdz pašiem pamatiem, ka tai pat nācās mobilizēt vairākus leģionus un karot vairākus gadus. Tomēr Roma pierādīja, ka, to satricinot, var nākties pamatīgi trūkties - sekoja nežēlīga vergu apspiešana: ap sešiem tūkstošiem vergu tika sisti krustā pa visu Apujas ceļu no Romas līdz Kapujai, lai iebiedētu citus vergus.
1.-2. gs. gandrīz visā Romas impērijas iekšienē pastāvēja stabilitāte, bet vienīgi jūdi izrādīja lielu nepatiku pret Romas virskundzību, jo tie sevi uzskatīja par "izdzēto tautu", un tiem nebija pieņemams, ka jāzemojas pagāniskajiem romiešiem un ka jāmaksā nodevas. Kad jūdu pacietības kauss bija pilns, tie sāka plašu sacelšanos no 60. - 70. g. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1125302
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties