Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:220367
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Intervija- socioloģiskās informācijas vākšanas metode    3
2.  Īsi definējiet sekojošus jēdzienus: vērtības, vērtīborientācija, vecum normas, virsstatus, valsts, valoda, viktimitāte, vidusšķira, verdzība, vēlēšanu cenzs, varas ideāltipi    4
3.  Aizpildiet tabulu. Paskaidrojiet    6
4.  Uzrakstiet nelielo sacerējumu (3-4 teikumi) , kura pamatā būtu kopīga socioloģiska tēma vai situācija un kurā būtu sekojošie jēdzieni: statuss, līderis, pastarītis    6
5.  „Pasaules vēstures monotonās, lineālās ainas vietā es redzu dažādu spēcīgu kultūru fenomenu”(O.Špenglers „Eiropas riets”). Vai pastāv vienotā pasaules kultūra vai taisnība tomēr ir kultūrvēsturisko tipu teorijas pārstāvjiem? Patstāvīgi interpretējiet problēmu    7
6.  Socioloģiskā pētījuma tēma ir: „BSA studentu mācību vides kvalitātes vērtējums” Aizpildiet informācijas vākšanas tabulu pa pozīcijām    8
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    9
Darba fragmentsAizvērt

„Pasaules vēstures monotonās, lineālās ainas vietā es redzu dažādu spēcīgu kultūru fenomenu”(O.Špenglers „Eiropas riets”). Vai pastāv vienotā pasaules kultūra vai taisnība tomēr ir kultūrvēsturisko tipu teorijas pārstāvjiem? Patstāvīgi interpretējiet problēmu.
Kultūru daudzveidība apzīmē daudzējādos veidus, kādos izpaužas sociālo grupu un kopienu kultūra. Cilvēci veidojošo tautu un kopienu identitāšu un kultūras izpausmju unikalitāte un daudzveidība radusies civilizācijas attīstības gaitā no dažādos laikos un teritorijās dzimušām kultūras formām. Kultūru daudzveidība izpaužas ne tikai kā cilvēces kultūras mantojums, kas tiek aizsargāts, pilnveidots, un nodots nākamajām paaudzēm, bet arī kā daudzveidīgas aktuālās kultūras izpausmes (kultūras produkti un pakalpojumi), kas caur dažādiem ražošanas, izplatīšanas un patēriņa veidiem konkrētajā laikā ir pieejamas pasaulē.
Dž. Merdoks izdalīja apmēram 70 kulturālo universāliju- vērtību, normu, noteikumi, uzvedības veidu, kas piemīt visām pasaules kultūrām- darbarīku izgatavošana, sports, izglītība, rituāli, humors utt.
Socioloģijas izpratnē sociologu domas dalās jautājumā vai vienota pasaules kultūra patiešām eksistē, neskatoties uz tās konkrēto formu daudzveidību, vai, otrādi, eksistē daudz dažādu kultūru, kas pilnīgi atšķiras.
Sociologi izmanto daudz kultūras fenomenu klasifikācijas:
Pēc sabiedrības tipa, civilizācija- antīka, viduslaiku, mūsdienu utt.,
Pēc nesēja- personiskā, grupu, nacionālā, sabiedrības kultūra;
Pēc veida- materiālā, garīgā;
Pēc rakstura- reliģiskā un civilā;
Pēc funkcionālās formas- kopējā un specializētā jeb profesionālā;
Pēc socializācijas veida pārnākuma un attieksmes pret citiem cilvēkiem- vainas kultūra (individuāla brīvība un iekšējie motīvi) un kauna kultūra (ārējie motīvi).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1250236
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties