Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:219734
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

9. Citāts – pārdomu izraisītājs par darbā risinātajām problēmām. Viedoklis.
Romāns „Sivna garša” lika domāt par sāpēm, nemieru, bailēm un vēl daudziem citiem cilvēku pārdzīvojumiem. Man ir grūti saprast, cik patiesībā tas bija grūts laiks, jo mūsdienu paaudze var tikai iztēloties, kā bija agrāk, taču, lasot dažādus informācijas avotus, nekad nevēlētos nonāk tur un pārdzīvot to, ko mūsu senči.
Manuprāt, visas nelaimes, kas atspoguļotas romānā, ir asaru pilnas. Es apbrīnoju cilvēkus, kas pēc kara spēja dzīvot un bija tik stipri, ka pārvarēja izciestās sāpes. Tajā laikā cilvēki staigāja uz naža asmens, dzīvoja neziņā. Manuprāt, ir ļoti briesmīgi dzīvot bailēs par sevi un saviem tuviniekiem, un situācijas, kurā nonāca ļaudis, ir gaužām napskaužamas, tāpēc arī Māris Bērziņš rakstīja, ka „aizmigušam dzīve vieglāka”.
Katram cilvēkam ir savs liktneis, un Otrā pasaules kara laikā dzīvojušajiem cilvēkiem tas bija pavisam smags. Lai gan ļoti daudz cilvēkus nogalināja, viņu dvēseles aizlidoja augstumos. Nebija vairs sāpju un ciešanu. ”Virs manis pārlādē ieroci. Ass zibens spēriens pakausī, un svina garša no mutes pazūd. Beidzot,” tā arī Matīsa Birkena problēmas izzuda vienā brīdī un viņš vairs nebija uz šīs pasaules.
Mēs nevaram zināt, kas ar mums notiks rīt, parīt vai pēc desmit gadiem. Cilvēks ir trausla būtne, kuru ir jāsaudze, jo uz pasaules ir daudz ieroču, kuri var atņem dzīvību, tāpēc ir jānovērtē cilvēki mums apkārt un laiks, ko tērējam pavirši.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties