Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Rasmas mīlestība Jāņa Jaunsudrabiņa stāstā "Vēja ziedi"

     

    Eseja2 Literatūra

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:219256
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pretējas sajūtas Spodra tuvumam Rasmā izraisīja Jānis. Šī jaunekļa jūtas tā arī palika vienpusējas un neatbildētas. Tā bija mīlestība no attāluma, kurai tā arī nebija lemts piepildīties. Jāņa sirdī parādījās tās emocijas, kas neizpaudās Rasmas un Spodra attiecībās. Viņš juta greizsirdību, aizvainojumu par atraidījumu, un tukšumu, ko viņā radīja pret mīlas neesamība, kā arī kaunu par savu rīcību. Visās tikšanās reizēs Rasma uz viņu skatījās no augšas. Viņa Jāni brīžiem pat nicināja un izsmēja. Šis puisis jaunajai meitenei nebija paticis jau no paša sākuma. Un kaut arī Jānis dažādi mēģināja piekļūt Rasmai un iepriecināt viņu gan izpildot viņas vēlēšanās, gan rakstot dzeju, viņa to tā arī nenovērtēja. Rasmai cieņa pret šo jauno kalpu parādījās tikai tad, kad viņš jau sen bija prom „Jānis atradis pats sevi, es saku. Mīlestība viņu pārvērtusi no miesas garā.” , šajos vārdos jūtams sava veida miera izlīgums no Rasmas puses.
Mūsdienu skatījumā Rasmas emocijas varētu raksturot kā ļoti gaisīgas, tomēr jāpiebilst, ka arī šī brīža pasaulē atrodas pa kādam sapņotājam, kas realitāti redz savādāk nekā citi. Šī meitene spilgti parāda to, kas notiek, ja cilvēks savos sapņos iegrimst pārāk dziļi. Lai gan uzskatu, ka ikkatrā no mums reizi pa reizei uzliesmo tādas pašas sajūtas, nemiers, sapņi un ilūzijās kā Rasmā, jo tā ir neatņemama cilvēka dzīves sastāvdaļa, ko īpaši spilgti izceļ šī romantisma darba varoņi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1231256
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties