Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:218567
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Saule, kā mēs visi ļoti labi zinam, ir gaismas un protams arī siltuma avots. Sauli veido ūdeņradis H, hēlijs He, ka arī citu elementu piejaukums, un tā ir arī Zemei tuvākā zvaigzne.
Mēs ļoti labi saprotam Saules lielo nozīmi. Tiešām, bez Saules stariem dzīve uz Zemes nebūtu iedomājama; aizietu bojā Zemes augu un dzīvnieku valsts, ka arī pats cilvēks. Tikai Saules staru ietekmē zaļie augi spēj sadalīt ogļskābo gāzi , uzkrāt oglekli un izdalīt skābekli, kas ir nepieciešams elpošanai katrai dzīvai būtnei uz zemes. Bez Saules gaismas un siltuma uz Zemes būtu mūžīga tumsa un arī aukstums.
Cilvēkiem vienmēr ir bijusi nepieciešama enerģija, lai sasildītu sevi un pagatavotu ēdienu, lai iegūtu gaismu un lai pārvietotos. Enerģija, ko cilvēks saņem ar uzturu, arī ir pārveidota Saules gaismas enerģija. Augi barības vielas apgūst procesā, ko sauc par fotosintēzi. Fotosintēze augu lapās Saules gaismas iedarbībā no ogļskābās gāzes (tā ir gaisa sastāvdaļa) un ūdens veidojas cukuri. No lapām cukuri nonāk citās augu daļās un uzkrājas cietes veidās, piemēram, tās daudz ir kartupeļu bumbuļos. Dzīvnieki enerģiju iegūst, ēdot augu barību. Tā fotosintēze nodrošina pārtiku visām dzīvām būtnēm.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties