Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:217646
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vēlos jums pastāstīt par bailēm.
Kas vispār ir bailes? Bailes ir atbildes reakcija uz draudiem cilvēka bioloģiskajai vai arī sociālajai labklājībai. Bailēm noteiktās robežās ir liela nozīme ikviena mūsdienu cilvēka dzīvē. Bailes ir emociju paveids, kas cilvēkam palīdz sevi pasargāt no draudiem viņa veselība un dzīvībai. Tas kā bailes izpaudīsies ir atkarīgs no situācijas un cilvēka personības īpatnībām. Bailēm ir dažādi izpausmes viedi. Tās var izpausties ļoti plašā diapazonā — kā satraukums, bažas, nedrošība, izbailes, panika, izmisums, šausmas. Sasniedzot afekta stāvokli, bailes ir spējīgas uzspiest cilvēkam, tā saucamo, “avārijas uzvedību”, kas izveidojusies bioloģiskās evolūcijas procesā. Tas ir brīdis, kad cilvēks vairs nespēj padomāt loģiski un viņu vada tikai vienas emocijas - bailes, Kad cilvēks beidz domāt loģiski, viņš ir pakļauts draudiem, jo cilvēka rīcība paliek neracionāla, kas var novest pie tā, ka cilvēks var satraumēt gan sevi gan apkārtējos. Bailes var atstāt nezūdošas pēdas cilvēka psihē. No bailēm cilvēks nav pasargāts, tās cilvēku var piemeklēt jebkurā laikā.
Ir dažādi baiļu rašanās iemesli. Bailes rodas no nezināmā, no tā, ka cilvēks nezin, kas viņu sagaidīs. Bailes var rasties no izjustiem nepatīkamiem pārdzīvojumiem, piemēram, cilvēkam var būt bail no suņiem, ja viņam bērnībā kāds ir uzbrucis.. Bailes var būt arī pilnībā neizskaidrojamas, kad ir bail, bet nav iespējams atrast draudu avotu, kas rada šīs bailes.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties