Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:217478
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šajā darbā tiek veidots cilvēka attīstības shematisks modelis par vecumposmiem no jaunības līdz vecumam. Dažādi autori atšķirīgi izskata vecumposmu periodizāciju, tāpēc sākumā pievērsīsim uzmanību dažādām periodizācijām.

Var novērot, ka mūsdienu starptautiskajā literatūrā pusaudžu un jauniešu vecumi bieži tiek izskatīti kā viens vesels, turklāt to mēdz apzīmēt ar terminu – pusaudžu vecums. Tomēr jāpiebilst, ka šādos gadījumos tiek izdalītas divas vecumu apakšstadijas: agrīnais pusaudžu vecums (līdz 14 g.) un vecākais pusaudžu vecums (līdz 19 g.).
Ir redzams, ka pastāv dažādi uzskati. Stāvokli padziļina arī tas, ka subjektīvā pašsajūta un objektīvie cilvēka spēku uzplaukuma vai vecuma, novīšanas rādītāji tiek noteikti ne tikai ar hronoloģisko vecumu. (Реан, 2002)
Būtiska nozīme ir arī šādiem faktoriem: sociālekonomiskajam statusam, izglītības līmenim, profesionālās darbības specifikai u.c. Sakarā ar to mūsdienu attīstības psiholoģijā arvien vairāk nostiprinās viedoklis par to, ka precīzi norādīt pieaugušo cilvēku attīstības stadiju robežas ir diezgan grūti, ja tas vispār ir iespējams. (Крайг, 2007)
Šajā darbā, veidojot cilvēka attīstības shematisko modeli, par pamatu tiek ņemta Kraiga periodizācija, kas jau iepriekš tika minēta.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties