Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:215832
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Piektais kara posms sākās 1979. gadā un beidzās 1985. gadā. Šim posmam ir raksturīgs starpvalstu attiecību saspīlējums. Līdzīgi trešajam posmam, tas saistās ar rakešu izvietošanu. PSRS novietoja raketes Austrumvalstu teritorijās, bet ASV novetoja ieročus kosmosā. Svarīgs arī bija notikums Afganistanā, kur PSRS ieviesa savus karaspēkus un 1983. gads, kad PSRS nogāza Dienvidkorejas avialaineri, kurā atradās 300 cilvēki. ASV prezidents R. Reigāns nosauca PSRS par «ļaunuma impēriju».
Aukstā kara nobeigums visvairāk saistās ar Gorbačova nākšanu pie varas. Brežņeva valdīsanas laikā PSRS izlietoja visas ekonomiskās attīstības iespējas un sākās «sastinguma peridos» ( 1970.-1985. gadi). Nākošie valdnieki arī nebija spējīgi mainīt situāciju (Andropovs un Čerņenko). Gorbačovs uzskāka jaunu politiku, kuru visā pasaulē netulko no krievu valodas - «perestroika». Lidz ar to, sākās jaunais posms PSRS vēsturē, jo sabiedrība tika demokratizēta, attiecības ar Rietumiem sāka uzlaboties, pasaule vienojās, notika atbruņojums.
Eiropā sākās «Samtainā revolūcija», kuras mērķis bija demokratizēt bijušās PSRS dalībvalstis. Valstis mainīja savu orientējumu no sociālisma uz kapitālismu. 1989. gadā bija nogāzts Berlīnes mūris un līdz ar to FRG un GDR tika apvienoti. 1991. gada septembrī sabruka PSRS.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties