Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:215141
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Par muitas nodokļu vai citu muitas maksājumu nemaksāšanu noteiktajos termiņos, kā arī citām darbībām, kuru rezultātā nav samaksāti pilnā apjomā muitas nodokļi vai citi muitas maksājumi, uzliek naudas sodu juridiskajām personām līdz tūkstots latiem.(201.17 pants)
Par citu kuģu vai peldlīdzekļu pietauvošanos pie muitas kontrolē esošā kuģa bez Latvijas Republikas muitas iestādes atļaujas - uzliek naudas sodu juridiskajām personām - līdz tūkstots latiem.( 201.18)
Kriminālatbildība raksturojas ar to, ka: kriminālatbildība tiek noteikta tikai ar likumu; par noziedzīgu nodarījumu tiek piemērots kriminālsods; kriminālatbildības līdzekļus var piemērot tikai tiesa; persona, kura ir notiesāta par noziedzīgu nodarījumu, ir sodīta līdz sodāmības dzēšanai vai noņemšanai. Kriminālatbildības vienīgais un likumīgais pamats ir noziedzīga nodarīju sastāvs, kas jākonstatē personas darbībā vai bezdarbībā. Arī noziedzīga nodarījuma sastāvs veidojas no objektīvām pazīmēm, objekts – objektīvā puse, subjekts – subjektīvā puse.
Runājot par muitas noteikumu pārkāpumiem, ikdienā mēs bieži vien sastopamies ar jēdzienu “kontrabanda” _sp. contrabando; contra pret + bando valdības dekrēts). “Juridisko terminu vārdnīcā” atrodams šī jēdziena skaidrojums, kurš ir noteikts, ka kontrabanda ir preču vai citu vērtību slepena pārvietošana pāri muitas robežai, apejot muitas kontroli vai noslēpjot no šādas kontroles, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā. „Kontrabanda” ir populārākais no noziedzīgiem nodarījumiem muitas lietās, kas samērā līdzīgi tiek traktēts visur pasaulē. Administratīvo pārkāpumu kodeksā sods ,kas piemērojams juridiskai personai par darbībām, kuras traktējamas kā kontrabanda ,uzliek naudas sodu no piecsimt līdz tūkstoš latiem, konfiscējot šīs preces vai citas vērtības.(201.12). Latvijas Krimināllikumā šis noziedzīgais nodarījums iekļauts XIX nodaļā „Noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā.”

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties