Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:213654
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 32 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kaķi ir viens no senākajiem dzīvniekiem, kuri gadsimtiem ilgi ir dzīvojuši kopā ar cilvēkiem. Kaķi un cilvēki līdzās dzīvo jau aptuveni 12 000 gadu. Tomēr, ja senajā Ēģiptē kaķis tika uzskatīts par kulta un svēto dzīvnieku, par kura nogalināšanu cilvēkam draudēja nāve,1 tad mūsdienās attieksme pret tiem ir ļoti mainījusies. Cilvēki arvien biežāk kaķus uzlūko kā rotaļlietas – paspēlējas ar tiem un kad apnīk izmet tos ārā. Tieši cilvēku bezatbildīgās rīcības un cietsirdīgās izturēšanās dēļ ir radusies jauna suga dabā – pilsētas kaķi. Tā ir realitāte, kuru mēs nevaram izlikties neredzam.

1. Problēmsituācijas raksturojums
Arvien vairāk uzmanība tiek pievērsta klaiņojošo kaķu problēmai Rīgas pilsētā, jo ir vērojama kaķu koloniju skaita palielināšanās, pieaug infekcijas draudi, kā arī klaiņojošie kaķi kļūst par apgrūtinājumu sabiedrībai kopumā. Ir vērojams, ka arvien biežāk tiek rīkotas informatīvās kampaņas, kas vērstas uz to, lai aktualizētu klaiņojošo kaķu problēmu Rīgas pilsētā, kā arī lai sniegtu informāciju sabiedrībai gan par šīs problēmas nopietnību, gan par to, ka, pieņemot kaķi savā aprūpē, tas prasa rūpes un līdzekļus ilgu gadu garumā. Ir vērojams, ka arī pati sabiedrība sāk apzināties klaiņojošo kaķu problēmas nopietnību un izrāda atbalstu tās risināšanai, ko apliecina OMD Latvija veiktā aptauja, kas apliecina, ka 95% Latvijas iedzīvotāju vēlas rast risinājumu klaiņojošo dzīvnieku problēmai, kā galveno iemeslu minot draudus tikt sakostiem, izkropļotiem un saslimt ar trakumsērgu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1144388
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties