Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:211478
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās, kad sabiedrība kļuvusi egoistiska, vienaldzīga pret līdzpilsoņiem, jo vairumam sabiedrības locekļu interesē sasniegt savus dzīves mērķus, nedomājot ne par savu draugu, ne savas valsts interesēm. Neviens pat neaizdomājas par to, ja Latvija nebūtu 1991. gada 21. pasludinājusi neatkarību – vai, tad viņš varētu sasniegt savus nospraustos dzīves mērķus? Protams, ka varētu mēģināt, bet līdz tam pastāvošā valsts iekārto to stingri kontrolētu, jo visam būtu jābūt pastāvošās valsts iekārtas interesēs, jo šajā politiskajā režīmā , kurā visas nozīmīgākās sociālās, politiskās un ekonomiskās darbības tiek kontrolētas un ir vērstas uz valdošās grupas vēlmju apmierināšanu , kā arī totalitārismam raksturīga pastiprināta vardarbība pret sabiedrību, masu saziņas līdzekļu cenzūra un sekošana noteiktai ideoloģijai.
Tāpēc izvēlējos rakstīt šo referātu, par totalitārismu Padomju Latvijā, lai vairāk izprastu notikumus, kas risinājās manu vecāku bērnībā un vecvecāku jaunībā. Protams, ka priekšstats par dzīvi Padomju savienībā man ir, to esmu ieguvis gan no vecāku stāstītā, gan vēstures stundās, bet šo priekšstatu vēlētos padziļināt ar šā referāta palīdzību.
Referātā apskatīšu tēmas, kas man palīdzēs labāk apgūt šo tematu. Tāpēc apskatīšu to, kāda bija Latvija PSRS sastāvā no totalitārisma viedokļa. Visvairāk man interesē tas, kā dzīve šajā laikā ritēja latviešiem, to arī centīšos atspoguļot savā referātā.
1.LATVIJA PSRS SASTĀVĀ
Lai labāk izprastu notikumus Padomju Latvijā no 1956. līdz 1985. gadam ir jāatgriežas vēl senākos notikumos, kuros būtu sākums totalitārismam Latvijā un iemesli, kāpēc Latvija vairs nebija brīva zeme.
Otrā pasaules kara rezultātā Latvija no jauna nonāca Padomju okupācijas jūgā. Baltijas valstis palika inkorporētas PSRS sastāvā, jo Josifs Staļins panāca 1945. gadā Vācijā panāca Potsdamas konferencē Rietumu sabiedroto valstu piekrišanu jaunajai pēckara Eiropas kustībai. Komunistiskais režīms ar padomju karaspēka palīdzību nostiprinājās liela daļā citu Eiropas valstu, jo, ieņemot vācu okupētās zemes, PSRS uzspieda to tautām savu ielikteņu režīmus. Šie režīmi balstījās uz PSRS militāro spēku.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1127652
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties