Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:210146
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Cilvēku tirdzniecības tiesiskais regulējums    4
1.2.  Cilvēku tirdzniecības tiesiskais regulējums Latvijā    8
2.  Cilvēku tirdzniecības izpausmes Latvijā    12
3.  Cilvēku tirdzniecības noziedzīgā nodarījuma pamata pazīmes    16
3.1.  Objektīvā puse    16
3.2.  Subjektīvā puse    18
3.3.  Kvalificējošās pazīmes    20
3.3.1.  Cilvēku tirdzniecība organizētā grupā    21
4.  Cilvēka orgānu un audu nelikumīga izmantošana    25
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.

Latvija cilvēku tirdzniecības kontekstā pagaidām vēl tiek aplūkota kā „izcelsmes” valsts jeb tranzītvalsts. Tas nozīmē, ka tās iedzīvotāji ir tie, kurus cilvēku tirdzniecības organizētāji aizved uz ekonomiski attīstītākajām Eiropas valstīm, lai izmantotu prostitūcijai, nelikumīgai adopcijai, iekšējo orgānu transplantācijai un tirdzniecībai vai lai paverdzinātu.
21.gadsimta globālās civilizācijas attīstības tendences iezīmējas ar jaunām īpatnībām un standartiem, kam ir ne tikai politiska, sociāla un tiesiska, bet arī kriminoloģiska nozīme. Šīs īpatnības un standarti ir saistīti ar centieniem veidot vienotu politisko telpu, nodrošināt cilvēci ar pietiekami augstu dzīves kvalitātes līmeni, vispārējo cilvēktiesību ievērošanu, kā arī globālās drošības nostiprināšanu un transnacionālās organizētās noziedzības apkarošanu. Kā viena no jaunās tūkstošgades problēmām ir izveidojusies strauji augošā seksa industrija un ar to saistītā cilvēku tirdzniecība. Tajā iesaistīto sieviešu skaits nepārtraukti aug, pat par spīti veiktajiem pasākumiem. Cilvēku tirdzniecība var tikt veikta ne tikai saistībā ar personu seksuālo izmantošanu, bet arī nolūkos izmantot nelegālo darbaspēku un pārdot cilvēka orgānus transplantācijai.
Daudzie projekti un starptautiskās konvencijas šajā sakarā vēlas panākt pirmkārt jau to, lai apkarot cilvēku tirdzniecību starptautiskā līmenī, kā arī stiprināt un ļaut labāk šo problēmu izprast tiesībsargājošajām instancēm, veicināt to institūciju, amatpersonu un sociālo darbinieku spējas apkarot un novēst cilvēku tirdzniecību.
Lai varētu sodīt cilvēku tirgotājus un iespēju robežās palīdzēt upuriem, valsts tiesībsargājošo institūciju darbiniekiem vienmēr ir jāatceras upura tiesības neatkarīgi no apstākļiem, kuros viņš vai viņa nonāca attiecīgajā situācijā, kā arī cieši jāsadarbojas ar Nevalstisko organizāciju un prokuratūru, izmeklējot lietas par cilvēku tirdzniecību.
Mana darba mērķis ir noskaidrot gan Latvijas Krimināltiesisko atbildību par cilvēku tirdzniecību, gan arī Starptautisko likumdošanu izpēte; tiesiskais raksturojums un skaidrojums par cilvēku tirdzniecību Latvijā, Eiropā un Pasaulē, kā arī noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmes.
Šī studiju darba uzdevumi ir iepriekš veikto pētījumu par cilvēku tirdzniecību izpēte un tiesību normu analīze, kā arī izpēte par valsts lomu cilvēku tirdzniecības ierobežošanā un tiesību normu analīze.
Šajā darbā ir izmantotas galvenokārt vispārzinātniskās izzināšanas metodes, piemēram, tādas kā salīdzināšanas un apraksta metodes.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1139336
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties