Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:209884
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ārā valda patīkami vēss, atspirdzinošs rudens gaiss. Tas veldzē cilvēku nokaitētos prātus pēc vasaras tveices. Rīts šodien krāsojas ozranžīgi pelēks, tā visai netipiski rudenim. Kā jau ierasts, es saģērbjos un aiz sevis aizslēdzis durvis izeju no mājas, pa asfaltētu ceļu dodos uz autobusa pieturu, bet pavisam negaidot man klāt pienāk onkulis ar raibu lietussargu rokās un apsēdinājis uz mazliet mitrās piemājas zālītes, sāka stāstīt:
”Man tev ir, kas sakāms jauno, meit. Es vēlos, lai klausies manī uzmanīgi. Nenomirkšķini ne aci! Torīt, es paveru vaļā aizkarus un it kā slēpjoties no pasaules, paraugos āra pa logu. Es sastindzis stāvu un vēroju. Starp diviem lepniem ozoliem es redzu pļavu, aiz tās paveras mežs – plašs un noslēpumains. Koka zarā sēž mazs zvirbulēns, zem kokiem skraida jaundzimsi kaķēni. Taču kam pieder tā ēna, kas sabiedējusi mazos kukainīšus zālē, kuri vēl tikai gatavojas baltās ziemas miegam? Tās laikam ir divas melnas, spēcīgas rokas. Tās nepagurstot strādā. Tās nes akmeņus un liek vienu pie otra būvēdamas ko līdzīgu kvadrātam. Es klusi paveru logu mazā spraudziņā un dzirdu patīkamu dūkoņu nākam no bruģētās ielas puses. Šeit valda noslēpumaina atmosfēra. Es klusībā pētu notiekošo, cerībā, ka mani neviens nepamanīs. Ja raugās uz pļavu, var saskatīt daudz tādu baltu darbīgu cilvēciņu. Viņi izskatās veselīgi spēkpilni un ņipri. Nesaprotu, kādēļ tik agri jau jāsāk rotaļāties pļavā.
Pie mana loga nolaižas pļāpīgā vārna un uzsāk savu stāstāmo:
Reiz pirms simts gadiem, šeit slējās varenas pļavas.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1241123
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties