Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:207543
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Var minēt arī 1990. gada rakstu „Konflikta menedžments akadēmiskajā bibliotēkā”. Tajā minēti konflikta pozitīvie un negatīvie aspekti. Pie pozitīvajiem var minēt: darba motivācijas palielināšanos, rada pārliecību par konflikta risināšanas nepieciešamību, pieaug grupas spēja sadarboties, pieaug radošais potenciāls, aug grupas saliedētība mērķu sasniegšanai kā arī rodas papildus stimuls izaugsmei. Tomēr ir arī negatīvās puses, kā, piemēram, samazinās darba ražīgums, zūd uzticēšanās viens otram, grupa var sadrumstaloties, jo sadalās pretējās grupās ar atšķirīgiem viedokļiem, lielāks laika patēriņš uzdevumu risināšanai, lēmumu pieņemšana kļūst nekvalitatīvāka vai pat neiespējama. (1.)

Secinājumi
Katram konfliktam ir gan pozitīvās, gan negatīvās iezīmes, tomēr kopumā konflikts vairāk asociējas ar negatīvajām lietām. Konfliktam ir vairāki atrisināšanas paņēmieni. Bibliotēku darbā bibliotekāram tomēr vairāk ir jācenšas piekāpties, jo kā jebkurā apkalpošanas fērā – Klientam vienmēr ir taisnība. Kā jebkurā organizācijā, arī bibliotēkās nav iespējams izvairīties no konfliktiem, sevišķi publisko bibliotēku sektorā, kur lasītāju kontingents mēdz būt krietni atšķirīgāks nekā akadēmiskajās bibliotēkās.
Ir veikti arī atsevišķi pētījumi par konfliktu veidiem, tomēr plāsā lokā pētījumi ir veikti samērā maz, tie ir vairāk veikti konkrēti vienā iestādē vai vienā bibliotēkā, bet ne daudzās bibliotēkās vienlaicīgi.
Arī lai atrisinātu konfliktus, vispirms ir jāgrib to atrisināt, pats no sevis tas neatrisināsies Arī ir jāveic pārrunas ar cilvēku vai grupu, ar kuru ir sastrīdējies. Katram vajadzētu izteikt savas domas, neuzbrūkot un neaizvainojot. Kopīgi jāizlemj, kas katram no jums jāpaveic, lai atrisinātu situāciju

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties