Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:204585
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  CIK NOZĪMĪGA TRANSPORTA SAIMNIECĪBA LATVIJĀ?    4
2.  AUTOTRANSPORTS    7
3.  DZELZCEĻŠ    10
4.  OSTAS LATVIJĀ    13
5.  GAISA TRANSPORTS    16
6.  CAURUĻVADU TRANSPORTS    17
Darba fragmentsAizvērt

6. CAURUĻVADU TRANSPORTS
Vēl nevajadzētu aizmirst, ka pie transporta veidiem tiek uzskaitīts arī cauruļvadu transports. Latvijā šobrīd ir 2 naftas maģistrālie cauruļvadi un viens naftas produktu maģistrālais cauruļvads. Viens naftas cauruļvads ir maršrutā Polocka (Baltkrievija)-Ventspils, taču šis cauruļvads netiek izmantots jau kopš 2003. gada. Paralēli minētajam naftas vadam Polocka-Ventspils ir vēl viens naftas vads Polocka-Birži-Būtiņģe, kas gan caur Latviju iet salīdzinoši īsu gabalu Latgalē. Šis naftas vads ir paredzēts jēlnaftas nogādāšanai Mažeiķu naftas pārstrādes rūpnīcā. Paralēli naftas vadam Polocka-Ventspils ir izbūvēts arī naftas produktu cauruļvads, kas joprojām darbojas. 2011. gadā pa to tika transportēti 5.8 milj. tonnu naftas produktu.
Vēl Latvijā ir maģistrālo gāzes vadu tīkls, kas savieno Latvijas gāzes vadu sistēmu ar Krieviju, Igauniju un Lietuvu. Tajos 2011. gadā kopumā tika transportēti 4.8 mljrd. kubikmetru dabasgāzes.

SECINĀJUMI
Pēc šī referāta, ir iespējams secināt, ka transporta nozare Latvijā ir nozīmīga, un ievērojami vairāk nekā citās valstīs. 2011. gadā transporta un uzglabāšanas nozare Latvijā veidoja 13.0% no kopējās pievienotās vērtības. Tikai apstrādes rūpniecība (14.1%) un tirdzniecība veidoja (16.9%) vairāk. Veicot ne pārāk sarežģītus aprēķinus, iegūstam, ka sauszemes un cauruļvada transports 2008. gadā veidoja 55.9% no transporta un uzglabāšanas nozares pievienotās vērtības. Kas slēpjas zem jēdziena sauszemes transports? Protams, gan pasažieru, gan kravu autopārvadājumi, dzelzceļa pārvadājumi. Tāpat arī pilsētu sabiedriskais transports, taksometru pakalpojumi, pārvākšanās pakalpojumi, kā arī cauruļvadu transports u.c.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties