Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:204496
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Globalizācija ir viena no svarīgākām tendencēm mūsdienas pasaules ekonomikā, bet integrācija starptautiskās organizācijās un valstu apvienībās ir viens no priekšnosacījumiem jebkuras valsts ekonomiskai attīstībai. Pašlaik neviena valsts nevar būt uzskatāma par slēgtu un neatkarīgu ekonomisko sistēmu.
Katru valsti raksturo ārējā tirdzniecība, tās apjoms un struktūra. Ko ražot un eksportēt – to nosaka pieprasījums, iespējas un ražošanas resursi; tātad, izanalizējot valsts ārējās tirdzniecības bilances rādītājus, ir iespējams iegūt ziņas par valsts ekonomikas attīstību, nozaru attīstības tendencēm.
Autora mērķis ir izpētīt Latvijas ārējās tirdzniecības raksturojumu 2006. Gadā attiecībā pret 2005. gadu, lai izprastu, kāda importa, eksporta bilance, kādas nozares ārējai tirdzniecībai ir visattīstītākās, kādi ir tās cēloņi, kuras ir vislabākās tirdzniecības partnervalstis.
Sākumā tiks noskaidroti teorētiskie aspekti, kas saistīti ar ārējo tirdzniecību, tad tiks noskaidrota importa eksporta bilance, mazliet tiks izanalizēts arī 2007. Gada septembris (pēdējais mēnesis, kas pieejams Centrālajā statistikas pārvaldē),kādas ir svarīgākās preces Latvijas ārējā tirdzniecībā un tās svarīgākās partnervalstis.
Lai sasniegtu vajadzīgo mērķi es izmantošu tādas grāmatas, kā „Makroekonomika”,, „Starptautiskā tirdzniecība” (K.Avena) „Starptautiskā ekonomika”, „Starptautiskā tirdzniecība” (G. Oļevskis) kā arī tCentrālās Statistikas pārvaldes datus (www.csb.lv) un interneta enciklopēdiju (http://lv.wikipedia.org).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties