Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:204324
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tā kā pārējās valstis arī ir pievienojušās Lisabonas līgumam, tām ir pienākums attīstīties. Liberalizācijas ziņā tas notiek veiksmīgi, bet mazāk veiksmīgi nodarbinātībā un sociālajā iekļaušanā. Jaunajām dalībvalstīm ir grūtības samazināt bezdarba līmeni, tāpēc kopumā bezdarba līmenis ES palielinās.
Jaunās dalībvalstis sagādā lētu darba spēku vecajām dalībvalstīm, kas tiek uzskatīts par draudu vietējam darba tirgum. Tāpēc vecās dalībvalstis ir noteikušas ierobežojumus.
Pievienošanās eirozonai – Eiro ieviešana.
Atšķirībā, piemēram, no Anglijas, jaunajām dalībvalstīm nav iespējas atteikties no Eiro ieviešanas. Tika paredzēts, ka Eiro ieviešana var sākties ar 2006. gadu, bet tā kā inflācija ir par augstu, tas tiek atlikts. Pamatojot, ka tādējādi būs vieglāk sadarboties ar partneriem ekonomikā.
Vēl viena jauno dalībvalstu problēma ir inflācija. Saskaņā ar Māstrihtas līgumu, inflācijai nevajadzētu pārsniegt 1.5%, kas jaunajās dalībvalstīs pašlaik ir augstāks. Uz 2003. gadu tikai Dānija, Zviedrija, Spānija un Lielbritānija iekļāvās pieļaujamā normā – 1,5%. Taču tik un tā jaunajām dalībvalstīm sagādās vairāk grūtību likumdošanas piemērošana ikdienā nevis lielos vilcienos, jo tai vēl nav prakses un iemaņu. Problēmas sagādā arī administrācija, kurā ir jāinvestē vairāk naudas, lai tā veiksmīgāk darbotos. Nepieciešams uzlabot ierēdņu izglītības līmeni, algu sistēmu, lai būtu motivācija strādāt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties