Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:203670
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vairākās valstīs, piemēram, Portugālē, Lielbritānijā paredzēta obligāta pirmstiesas strīda atrisināšanas stadija. Līdzīgi kā pie mums darba strīdos, ja uzņēmumā eksistē darba strīdu komisija, tad vispirms darba strīdu jāmēģina atrisināt tajā, tā arī šajās valstīs izveidoti noteikti samierināšanas un mierizlīguma institūti, kuros pirms griešanās tiesā jāmēģina strīdu atrisināt.
Lai atvieglotu tiesu darbu, arī Eiropas Padome organizēta konferencē 1999. gada maijā Lisabonā, Eiropas Padomes dalībvalstis, tai skaitā Latvija, vienojās, ka ir nepieciešams nodrošināt strīdu pirmstiesas risināšanas iespējas. Konferencē tika secināts, ka ir trīs galvenie veidi kā panākt strīda pirmstiesas risinājumu. Pirmais veids ir preventīvie līdzekļi, kas galvenokārt nozīmē pušu iesaistīšanu un to viedokļa uzklausīšanu pirms lēmuma pieņemšanas. Otrs veids ir ārpustiesas strīda atrisināšanas līdzekļi. Tie ietver lēmuma apstrīdēšanas iespējas augstākā instancē. Tiem vajadzētu būt obligātiem tiktāl, ciktāl tie palīdz indivīdiem. Pie šiem līdzekļiem pieskaita tādus tiesību institūtus, ko latviešu valodā nosacīti varētu tulkot kā vidutājība (starpniecība) un samierināšana (angl. mediation and conciliation). Pirmajā gadījumā vidutājs mēģina virzīt puses uz kādu kopīgu viedokli, otrajā – samierināšanas procesa vadītājs (samierinātājs) piedāvā pusēm risinājumu, izsakot ieteikumu, kurš pusēm nav saistošs. Pusēm šo procesu rezultātā ir iespējams noslēgt arī līgumu (mierizlīgumu). Šiem strīda risināšanas veidiem nav obligāti jābūt institucionalizētiem, tos var izveidot arī tieši nepieciešamības gadījumam. Arī tiesa var ieteikt mēģināt rast risinājumu kādā no šiem veidiem.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,80 €
Materiālu komplekts Nr. 1170750
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties