Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:202477
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Pētījuma teorētiskā daļa    4
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    8
  Pielikums    9
Darba fragmentsAizvērt

Prognoze uzsākot ārstēšanu pārsvarā ir pozitīva, taču ir faktori, kas pasliktina prognozi. Bilirubīna paaugstināšanās 2 reizes pārsniedzot augstāko robežu, ja ALAT ir 3 reizes pārsniedzis augstāko robežu. Šādā situācijā mirstība ir 14%, ja attīstās aknu mazspēja un neveic transplantāciju-līdz pat 80% (Tolmane u.c. 2016). Hemodialīzes nepiecīšamība, paaugstināts kreatinīna līmenis un blakus esoša cita aknu slimība. Hroniski aknu bojājumi parasti izzūd uzsākot terapiju, taču var būt gadījumi, kad progresē līdz aknu mazspējai.
Detoksikācijas mehānisms ir sarežģīts un dažādi medikamenti var izraisīt dažāda rakstura aknu bojājumus. Tos iedala hepatocelulārs, holestātiskos un jauktos. Diagnostikā liela nozīme ir anamnēzei, labai komunikācijai pacientam ar mediķi, lai pacients brīvi pastāstītu par to kādus un cik daudz un bieži medikamentus, uztura bagātinātājus un augu valsts produktus lieto. Precīzai diagnostikai un diferenciāldiagnostikai ir jāvērtē asinsanalīžu rādītāji, it īpaši ASAT, ALAT un SF. Ārstēšanas galvenais princips ir pārtraukt medikamenta lietošanu un tad veikt ārstēšanu atbilstoši tam, kādu bojājumu tas ir radījis. Svarīga loma ir arī pacientu izglītošanai par to kā pareizi jālieto medikamenti, lai tie netiktu lietoti par daudz, bez indikācijas un nepareizās kombinācijās. Autoresprāt, laba komunikācija un pacientu izglītošana ir svarīgākais, lai novērstu medikamentu izraisītus aknu bojājumus pirms tie ir vēl sākušies.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties