Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:202129
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rīgas attīstības ilgtermiņa perspektīvas jomā ir noteiktas „Rīgas ilgtermiņa attīstības stratēģija līdz 2025. gadam”. Mērķiem, kas tiek minēti šajā dokumentā ir: daudzveidīgas kultūras vides atbalstīšana (Rīgas dome, Rīgas ilgtermiņa attīstības stratēģija līdz 2025. gadam 29. lpp) iespējas došana pilsētniekiem piedalīties interesantos kultūras pasākumos, talantīgu mākslinieku atbalstīšana, vietējo un starptautisko kultūras pasākumu organizēšana, interešu pulciņu un pašdarbības kolektīvu atbalstīšana (Rīgas dome, Rīgas ilgtermiņa attīstības stratēģija līdz 2025. gadam 38. lpp).
Nākotnes mērķu attiecināšanā uz Kalnciema kvartāla darbību un šo mērķu īstenošanu var secināt, ka tas pozitīvi ietekmē mērķi par iespējas došanu pilsētniekiem piedalīties dažādos pasākumus, papildus tam, jāpiemin, ka Kalnciema kvartālā pasākumi notiek regulāri. Tāpat Kalnciema kvartāls pozitīvi ietekmē jauno mākslinieku atbalstīšu, jo dod tiem iespēju uzstāties. Mīnuss šīs kultūras telpas darbībai ir tas, ka tai būs grūti izplesties un piedāvāt kaut ko jaunu, jo tās pamatā ir noteikts, ka tās darbība notiek oriģinālajās koka arhitektūras mājiņās, līdz ar to tai būs grūti piedāvāt kaut ko jaunu citās telpās, jo šī oriģinālā arhitektūra nekļūs plašāka.
„Occupy” kustība pozitīvā ietekme uz Rīgas pilsētas ilgtermiņa attīstības mērķiem izpaužas punktos kā talantīgo mākslinieku atbalstīšana, kas izpaustos kā telpu piešķiršana, lai šie mākslinieki varētu darboties, kā arī iespēja piešķirt vietu mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem. Negatīva ietekme uz mērķiem ir tā, ka šī grupa pārsvarā darbojas uz savu iniciatīvu un Rīgas dome to faktiski neatbalsta, līdz ar to tas var radīt pretrunas un cīņu starp sabiedrības organizēšanos un sabiedrības politikas veidotājiem, kas šajā gadījumā ir Rīgas dome.
Nobeigumā gribētu teikt, ka kopumā šo divu grupu darbība pozitīvi ietekmē gan Rīgas kultūras telpu, gan Rīgas kultūras grupu darbību. Analizējot šo grupu darbību ar Rīgas pilsētas attīstības mērķiem, var redzēt, ka tās ir tiem pielāgotas un to darbība ir pamatota kopējās politikas un sabiedrības interešu nostādnēs.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties