Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:201470
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Par Ungurmuižas ēku kompleksa baroka arhitektūru un interjeriem izvēlējos rakstīt galvenokārt divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, es pati dzīvoju Cēsīs, un izzināt sava rajona kultūras pieminekļus ir gana saistošāk, jo tie veido manu ikdienas dzīves vidi. Otrkārt, neskatoties uz to, ka muižā pati biju bijusi un lasījusi rajona laikrakstos reizēm publicētos rakstus par Ungurmuižu, par šo vietu kopumā zināju maz. Tātad, apkopojot materiālus par svarīgāko uzdevumu sev izvirzīju uzzināt vairāk par baroka arhitektūru un interjeru Ungurmuižā.
Pārsvarā materiālus pētīšanai ieguvu divās vietās- Cēsu centrālās bibliotēkas novadpētniecības nodaļā un Cēsu muzeja zinātniskajā arhīvā (CMZA). Nozīmīgākie darba rakstīšanas procesā izmantotie avoti ir Rundāles pils muzeja izdotais katalogs “Ungurmuiža”, CMZA atrodamie manuskripti “Ungurmuižas apbūves komplekss ar parku” un P.Pētersones “Ungurmuižā”. Visaptverošāko informāciju, protams sniedz 1998. gadā izdotais katalogs, jo šeit apkopoti daudzu autoru raksti, un publicēta izsmeļoša informācija par muižas arhitektūru, interjeru, vēsturi, no pašiem Ungurmuižas būvniecības pirmsākumiem, līdz mūsdienām. Neskatoties uz to, uzskatu, ka darbā izmantot sākotnējo avotu, manuskriptu, ir gana vērtīgāk, interesantāk, jo publikācijā iespējamas izmaiņas un saīsinājumi, tādēļ biju gandarīta darba izstrādei savā rīcībā iegūstot arī pēdējos divus minētos avotus. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1137787
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties