Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:201324
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Pilsētas ģeogrāfiskais stāvoklis    4
  Simbolika    5
  Vēsture    6
  Iedzīvotāji    7
  Vēsturiskā arhitektūra    17
  Svarīgākie kultūrvesturiskie objekti    18
  Daba    35
  Kultūra    38
  Budžets    41
  Deputāti    42
  Kartes    43
  Anotācija    45
Darba fragmentsAizvērt


Jūrmala – lielākā Baltijas valstu kūrortpilsēta un otra lielākā Latvijas pilsēta pēc platības, ko izsenis slavenu darījuši dabas ārstnieciskie faktori – maigais klimats, jūra, veselīgais gaiss, medicīniskās dūņas un minerālūdeņi. Tā ir pirmā Latvijas pilsēta, kas uzņemta Eiropas Kūrortu Asociācijā. Īpašu pievilcību kūrortam dod 32 km garā balto smilšu pludmale, plašie priežu meži un pilsētas dabiskā robeža – upe Lielupe. Vēstures gaitā pilsēta ir iekļāvusi sevī 12 ciemus - Priedaini, Lielupi, Buldurus, Dzintarus, Majorus, Dubultus, Jaundubultus, Pumpurus, Mellužus, Asarus, Vaivarus, Jaunķemerus un divas nelielas pilsētas - Sloku un Ķemerus. Jūrmalā veiksmīgi sadzīvo pagājušā gadsimta sākumā celtās koka vasarnīcas un mūsdienu kūrortiestāžu ēkas. Daudzi šeit ierodas, lai atgūtu un nostiprinātu veselību, izmantojot rehabilitācijas iespējas, ārstniecisko dūņu un minerālūdeņu iedarbību.

Jūrmala ir iecienīta starptautisku konferenču un sanāksmju vieta. Daudzajās viesnīcās ir labi priekšnosacījumi gan ražīgam garīgam darbam, gan atpūtai. Šeit dzīvo darbīgi ļaudis, kas ik gadus piedāvā jaunas iespējas tūristiem – kūrortviesnīcas, SPA centrus, restorānus, dažādas izklaides. Aktīvās atpūtas cienītāji var pavadīt laiku tenisa kortos, trenažieru zālēs, vizināties ar jahtām un ūdens motocikliem, spēlēt biljardu un boulingu, doties izjādēs, apmeklēt vietējos un starptautiskos izklaides pasākumus, koncertus slavenajā Dzintaru koncerzālē, izbaudīt ūdens atrakcijas "Līvu akvaparkā", vai pastaigāties pa Jomas ielu, savukārt gardēžus gaida Jūrmalas restorāni un kafejnīcas.

Pēdējo gadu laikā pilsētas labiekārtošanā tiek ieguldīti lieli līdzekļi, kas dod iespēju Jūrmalas pilsētai kļūt par aizvien populārāku tūrisma vietu Latvijā.
Jūrmalas pilsēta ir ļoti slavena ar savām sakoptajām pludmalēm, pludmales kafejnīcām un "dzīvo" mūziku. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties