Prakses atskaite
Tehnoloģijas
Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
Ražošanas prakses atskaite SIA "Siguldas maiznieks"-
Ražošanas prakses atskaite SIA "Siguldas maiznieks"
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
1. | Vispārīgas ziņas par uzņēmumu | 4 |
2. | Izejvielu pieņemšana | 5 |
2.1. | Pielietoto izejvielu raksturojums | 7 |
2.2. | Ražotā produkcija | 9 |
3. | Tehnoloģiskās shēmas | 10 |
3.1. | Cepumi „Minūtīte” | 10 |
3.2. | Cepumi „Bezē” | 11 |
3.3. | Cepumi „Mājas ar sezama sēkliņām” | 12 |
3.4. | Cepumi „Auzu pārslu” | 13 |
3.5. | Kēkss ar rozīnēm | 14 |
3.6. | Sausiņi ar vanilīnu | 15 |
3.7. | Organoleptisko rādītāju noteikšanas programma | 16 |
3.7.1. | Cepumi „Mājas” visu veida | 16 |
3.7.2. | "Auzu pārslu cepumi” visu veida | 16 |
3.7.3. | Cepumi „Minūtīte” | 16 |
3.7.4. | Sausiņi visu veida | 17 |
3.7.5. | Kēksi | 17 |
3.8. | Produktu izsekojamība | 17 |
4. | Tehnoloģiskās iekārtas | 19 |
4.1. | Mašīnu raksturojums | 19 |
4.1.1. | Miltu sijātājs | 19 |
4.1.2. | Cukura smalcinātājs | 19 |
4.1.3. | Svari | 19 |
4.1.4. | Mīklas mīcītājs | 20 |
4.1.5. | Mīklas dalītājs | 21 |
4.1.6. | Sausiņu formējamā mašīna | 21 |
4.1.7. | Raudzēšanas kamera | 22 |
4.1.8. | Plauktu tipa krāsns | 23 |
4.1.9. | Rotācijas tipa krāsns | 24 |
4.1.10. | Putotājs – mikseris | 24 |
4.1.11. | Cepumu veidojamā mašīna cepumiem “Mājas” | 25 |
4.1.12. | Cepumu veidojamā mašīna cepumiem “Minūtīte” | 25 |
4.1.13. | Sausiņu griešanas mašīna | 25 |
4.1.14. | Mīklas rullis (kārtainai mīklai) | 26 |
4.1.15. | Vakuumfasēšanas iekārta | 27 |
4.1.16. | Ierīce ar nazi maisinu aizkausēšanai | 27 |
4.1.17. | Aukstumkamera (Ledusskapis) | 28 |
5. | Kvalitātes kontroles sistēma uzņēmumā | 29 |
5.1. | Labas higiēnas prakse | 29 |
5.1.1. | Uzņēmuma higiēna | 29 |
5.1.2. | Produktu un ražošanas higiēna | 31 |
5.1.3. | Personāla higiēna | 34 |
5.2. | HACCP procedūras | 42 |
5.3. | Iekšējais audits | 43 |
5.4. | Paškontroles sistēmas darbības sfēra | 45 |
6. | Darba drošība | 46 |
6.1. | Darba aizsardzības organizatoriskā struktūra uzņēmumā | 46 |
6.2. | Darba aizsardzības pasākumu plānošana | 46 |
6.3. | Darba vides risku novērtēšana | 47 |
6.4. | Darba aprīkojuma izmantošana | 47 |
6.5. | Instruktāžas, apmācība un informēšana | 47 |
6.6. | Individuālo aizsardzības līdzekļu izmantošana | 48 |
6.7. | Veselības pārbaužu nodrošināšana | 49 |
7. | Saimnieciskās analīzes raksturojums | 50 |
8. | Secinājumi un priekšlikumi | 51 |
Pielikums | 52 |
3.7. Organoleptisko rādītāju noteikšanas programma
1. Noteikšanas vieta- ražošanas cehs dienas beigās, kad saražotā partija tiek nodota uz fasēšanas telpu.
2. Noteikšanas biežums- vienu reizi dienā.
3. Rādītājus pārbauda katram izstrādājuma veidam
4. Rādītāju pārbaude un kontrole- uzņēmuma tehnologs, kā arī katra izstrādājuma veidotājs- cepējs.
5. Neatbilstību gadījumā tiek sastādīts akts par brāķa produkcijas nodošanu lopkopībai, kurus pēc tam kārto tiem paredzētā mapē.
3.7.1. Cepumi „Mājas” visu veida
Forma – gareni, bez bojājumiem (lūzumiem),
Virsma – nelīdzena, grumbuļaina, dzeltenbrūna, nepiedegusi,
Garša – raksturīga dotajam izstrādājuma veidam, bez blakus piegaršām. Mutē kūstošs un bez izteiktas miltu garšas.
Realizācijas laiks 90 dienas.
3.7.2. „Auzu pārslu cepumi” visu veida
Forma – piciņa diametrā ap 4 cm,
Virsma – nelīdzena, grumbuļaina, no gaiši brūnas līdz vidēji tumšai,
Garša - raksturīga dotajam izstrādājuma veidam, bez blakus piegaršām un smaržas.
Realizācijas laiks 90 dienas.
3.7.3. Cepumi „Minūtīte”
Forma – rozītes, apaļas,
Virsma – ar izciļņiem, zeltaini brūna,
Garša - raksturīga dotajam izstrādājuma veidam, bez blakus piegaršām un smaržas. Mutē kūstošs un bez izteiktas miltu garšas.
Realizācijas laiks 90 dienas.
3.7.4. Sausiņi visu veida
Forma – pus saulītes
Virsma – bez tukšumiem un plaisām, ar pietiekamu porainību, no labi izmīcītas mīklas, bez kukuļiem. Augšējā garoza ar matētu virsmu, ja sausiņi tiek cepti bez tvaika, ar spīdīgu, ja tiek pielietots tvaiks.
Izskats šķērsgriezumā – krāsa no zeltaini brūnas līdz brūnai, bez apdeguma pazīmēm. Mīkstums labi izmīcīts, uzraudzēts un izcepts, bez mīklas kukuļiem un sablīvējumiem, ar vienmērīgi pievienoto izejvielu izmīcījumu masā. …
-
Atskaite par mācību praksi AS "Rīgas Miesnieks"
Prakses atskaite5 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Uzņēmējdarbība
- Prakses atskaite konditorejā
- Ražošanas prakses atskaite SIA "Siguldas maiznieks"
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Ražošanas prakses atskaite A/S ”Aldaris”
Prakses atskaite augstskolai11
-
SIA "Forevers"
Prakses atskaite augstskolai12
-
A/S „Rīgas Piensaimnieks”
Prakses atskaite augstskolai9
-
Dzeramā ūdens sagatavošana
Prakses atskaite augstskolai33
-
Restorānu prakses atskaite
Prakses atskaite augstskolai46