Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:199771
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Grupas darbā saskatiju tādus sociālpsiholoģiskus fenomenus, kā sociālā fasilitācija (daži grupas locekļi vēl vairāk, nekā bija novērots ikdienā, centās paust savu viedokli un nostāju), sociālā slinkošana (uzskatot, ka dotais uzdevums nav realitāte un nekādas nāves briesmas nedreud, atsevišķi grupas locekļi ļāva pieņemt lēmumu viņu vietā) un informatīvi sociālā konformitāte (piekrita tam grupas loceklim, kurš sniedza visuzticamāko informāciju un apgalvoja, ka tā tas ir – viņš zina) (Reņģe, 2001, 136-156).
Atskatoties uz savu darbību semināra grupu darbā un analizējot to, secinu, ka es pildīju koordinatora lomu, jo centos koordinēt grupas darbību uz mērķa sasniegšanu un uzdevumiem tad, kad lielākā daļa grupas iesaistījās pārāk plašā diskusijā un novirzījās no mērķa – lēmuma pieņemšanas ierobežotā laikā. Es vienmēr ieklausos visos grupas locekļos, neatkarīgi no manas sociālās lomas, jo apzinos, ka katram ir savs viedoklis un patiesība ir kaut kur pa vidu. Ja it jāpieņem lēmums grupas ietvaros, vienmēr iesaku no sākuma katram grupas loceklim paust savu personīgo viedokli, ja jūtos pietiekami kompetenta, tad izskaidroju, kāpēc konkrētā gadījumā mans viedoklis ir vispiemērotākais. Dažreiz, pirms vēl izsaku savu viedokli skaļi, novēroju, kāda ir valdošā nostāja grupā, un vai manu vieodokli respektēs vai labāk šoreiz noklusēt. Bieži vien izvēlos kompromisu, jo, manuprāt, tad tiek ņemts vērā visu viedoklis un izdodas kopīgs grupas viedoklis, kuram vairāk vai mazāk priekrīt visi.
Lai pilnveidotu savu rīcību lēmumu pieņemšanas laikā, man būtu skaidrāk jaapzinās sava sociālā loma grupā un līdz ar to iāizvēlās piemērotāka rīcība. Būtu ieteicams izvērtēt gan savu, gan citu grupas locekļu viedokli objektīvi, ieklausoties ikviena viedoklī. (Reņģe, 2002, 150).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1326883
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties