Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:199415
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Nodokļu sloga palielināšanās    4
  Aptaujas rezultāti    6
  Jaunie nodokļi un nodevas    9
  Secinājumi un priekšlikumi    11
  Izmantotie avoti    13
Darba fragmentsAizvērt

Ja vēlamies, lai Valsts ekonomika attīstītos un mainītos. Nedrīkst palielināt nodokļu slogu. Kā tas notiek pat reiz. Ar nodokļu likmes paaugstināšanu var panākt tikai pretējo rezultātu. Redzot to, kur tiek izšķērdēti nodokļu maksātāju līdzekļi (nesamērīgi sadārdzinātos projektos).Jeb kuram iedzīvotājam, nemaz nerunājot par uzņēmējiem rodas vēlme pāriet uz „Ēnu ekonomikas zonu” Tādejādi apzogot Valsti no vienas puses, bet no otras saglabājot savu pirkt spēju vai uzņēmuma dzīvot spēju. Jo patreizējā situācija izveidojās ar negatīvu zīmi. No vienas puses palielinās PVN, bet no otras palielinās arī Iedzīvotāju ienākumu nodoklis (IIN) Kas krasi samazina mājsaimniecību pirkt spēju. Attiecīgi pasliktina dzīves kvalitāti. Šī situācija nebūtu tik dramatiska ja tiktu sperti reāli soļi Valsts ekonomikas atveseļošanai. Diemžēl jāatzīst, ka tālāk kā par „skaistām frāzēm” un sarūgtinātām sejas izteiksmēm Valdība tālāk netiek, jo līdz šim brīdim nav izstrādāts reāls plāns uzņēmēj darbības veicināšanai un bezdarba samazināšanai. Jā sākotnēji varēja šķist, ka Mazbudžeta SIA. Būs nopietns solis ekonomikas atveseļošanai un bezdarba samazināšanai. Tomēr palielinot nodokļa slogu arī šie jaunizveidotie uzņēmumi vairs nebūs dzīvot spējīgi. Ņemot vērā reālo ekonomisko situāciju un mājsaimniecību pirkt spēju.
Protams, palielinot nodokļu slogu varēs skaisti runāt par IKP pieaugumu starptautisko aizdevēju priekšā, bet ne vairāk. Attiecīgi realitāte krasi atšķirsies no statistiskajiem datiem, kas tiks izmantoti atskaitēs par pagājušo periodu.
Tādēļ šajā referāta tika apskatītas iespējamās nodokļu paaugstinājuma sekas un izdarīti loģiski secinājumi. Kā arī sniegti visiem zināmi priekšlikumi.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1311466
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties