Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:199078
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

1.KP jēdziens un izpratne. Kriminālprocesuālo tiesību avoti.
KP ir likumā noteiktu izziņas iestāžu , prokuratūras un tiesas darbība nolūkā noskaidrot, brīdināt, ātri un pilnīgi atklāt n.n., noskaidrot vainīgos un nodrošināt likumu parizu piemērošanu , lai katra persona, kas izdarījusi n.n. , tiktu taisnīgi sodīta, bet neviens nevainīgais netiktu saukts pie kr.atbildības un notiesāts, kā arī sakarā ar šo darbību izveidojušās tiesiskās attiecības starp iestādēm un personām, kas piedalās procesā. Jēdziens „ķriminālprocess” tik saprasts arī kā kriminālprocesuālās tiesības. Šajā nozīmē KP ir tiesību nozare, kas regulē kriminālprocesuālo darbību nosakot tās principus, veidu un kārtību. Avoti pēc kuriem vadās KPL : likums, kurā iekšā ir krimālprocesuālās normas, kuras reglamentē kr.procesuālo darbību saistībā ar tiesvedību un attiecības, kuras rodas saistībā ar kr.procenorisē.

2. KPL iztulkošana- nepieciešamība, veidi, subjekti.
Likumā objektīvi noteiktās jēgas noskaidrošana. Iztulkošanu atbilstoši tās subjektiem iedala:1)oficiālā a)legālā b) tiesu; 2)doktrinālā. Oficiālā iztulkošana notiek ja TN iztulko iestāde, kas to izdevusi(autentiskā izt.), vai tiesa, ai citi procesa virzītāji(tiesu iztulkošana). Doktrinālo izt. Veic zinātnes darbinieki. Tā palīdz pareizi izprast spēkā esošās normas, kā arī sekmē likumdošanas pilnveidi.
Pēc iztulkošanas paņēmieniem iedala:1)filoloģiskā (vārdiskā nozīme),2)sistēmiskā (skata normas nevis izolēti, bet gan kopsakarā ar citām normām),3)vēsturiskā (skaidro normas rašanās apstākļus),4)teleoloģiskā (meklē normas jēgu un mērķi). Un no iztulkošanas apjoma iedala:1)burtiskā 2)paplašinātā 3)sašaurinātā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1185246
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties