Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:198662
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Zivju ķīmiskais sastāvs nav pastāvīgs, bet mainās atkarībā no zivju sugas, vecuma, barības daudzuma un kvalitātes, nozvejas vietas un laika, nārsta vietas attāluma.

Uzturam svarīgākās sastāvdaļas ir olbaltumvielas, lipīdi, ekstraktvielas, minerālvielas, vitamīni, ogļhidrāti, kas savu īpašību dēļ cilvēka organismā tiek izmantotas labāk nekā gaļas uzturvielas (98% no uzņemtā daudzuma).

Savu ķīmiskā sastāva īpatnību dēļ tās ietekmē zivju garšu, smaržu, to izmaiņas uzglabājot un apstrādājot.

Ūdens.
Zivs ķermenis satur 46-83% un vairāk ūdens. Jo vecāka zivs, jo ūdens saturs mazāks.

Jo lielāks ir ūdens saturs zivī, jo attiecīgi mazāku masas daļu veido pārējās uzturvielas – olbaltumvielas un tauki.
Zivis, atkarībā no ūdens daudzuma, nosacīti var iedalīt 3 daļās:
1) ar lielu ūdens saturu (no 80% un vairāk);
2) ar vidēju ūdens saturu – 65-80%;
3) ar mazu ūdens saturu – mazāk par 65%.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties