Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:198288
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Aplikšana ar nodokli ir viens no kritizētiem jautājumiem Vācijā. Vācieši paši par sevi uzskata, ka nodokļu sistēma ir vissarēžģītāka pasaulē. Sešdesmit pieci procenti no literatūras par pasaules nodokļu sistēmām attiecas uz Vācijas nodokļu sistēmu. Par Vācijas nodokļu sistēmu ir 118 likumu, 185 veidu, 418 izņēmumu un 96000 noteikumu (tikai viens komentārs par aplikšanu ar nodokli aizņem 2671 lapaspuses).Pastāv apmēram 100000 instrukciju priekš valdības, kas attiecas uz nodokļiem(vairāk nekā 28000 lapaspuses). Valdība tērē 3,7 miljardus eiro uz to, lai iekasētu tikai iedzīvotāju ienākuma nodokli. Vācijas nodokļu sistēmas sarēžģījums parādījas kā rezultāts no nepārtrauktām izmaiņām, kuras izvirzīja politiskās un korporatīvās grupas ar savu spidienu, kā arī no Vācijas tendences regulēt visus sīkumus nevis pārskatīt un labot būtiskas lietas likumos.
Valdība iztērē 3,7 miljardus eiro gadā, lai iekasētu iedzīvotāju ienākuma nodokli. Šī summa ir apmēram 2,5 % no kopēja iekasētā iedzīvotāju ienākuma nodokļa lieluma(150 miljardi eiro).
Individuālā aplikšana ar nodokli.
Vācijas nodokļu likmes ir atkarīgas no iedzīvotāju ienākuma, un tas nozīme, ka nodokļu likmes ir progresīvas – tāpat, kā tas notiek visās rietumvalstīs. Iedzīvotāju ienākuma nodoklis tiek maksāts proporcionāli jūsu ienākumam. Iedzīvotāju ienākuma nodoklis tika samazināts nesen un maksimāla nodokļu likme ir 42 % 2005. gadā.
Pēc likuma, darba ņemēji maksā obligāto sociālās apdrošināšanas maksājumus 20-21 % apmērā no saņemtā ienākuma. Tādu pašu procentu maksā arī darba devējs – tas ir nepārtraukts strīdīgs jautājums Vācijā.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1131368
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties