Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:197820
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  BIOKRĀTIJAS RAŠANĀS UN BŪTĪBA    6
  NOBEIGUMS    10
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    11
Darba fragmentsAizvērt

Dažādi departamenti, aģentūras, biroji un citas pārvaldes formas, kas realizē likumus un politiku, ir pazīstami kā birokrātija. Birokrātija ir sociālā grupa, ko veido pārvaldes darbinieki.
Birokrātija kā organizācijas veids ir sastopamas visās pasaules valstīs un tām nereti ir piešķirta liela vara publiskajā sektorā.
Ikdienā ar vārdiem “birokrātija” un “birokrāts” mēdz negatīvi raksturot darba stilu. Taču kā zinātniski termini šie vārdi apzīmē nepieciešamu parādību, bez kā sabiedrībai būtu grūti un nespētu normāli funkcionēt un attīstīties. Birokrātija nav vienveidīga, tai vēl ir dažādi veidi, pieejas – racionālā pieeja, dabiskā pieeja, kā arī citas. Racionālā pieeja (“mašīnu birokrātijas”) ir birokrātijas veids, kur daudzkas tiek noteikts dažādos likumos, noteikumos un instrukcijās un daudzi birokrātu aktivitātes aspekti ir skaidri definēti, bet dabiskās pieejas birokrāti lielāku nozīmi piešķir indivīdam, kamēr “mašīnas birokrātija” indivīdu redz tikai kā noteikta uzdevuma veicēju.
Dabiskās pieejas piekritēji uzskata, ka efektivitāti ietekmē nevis darba vide un atalgojums, bet svarīgākas ir cilvēciskās attiecības, indivīdam pievērstā uzmanība, atbildība, uzticēšanās, rīcības brīvība, līdzdalība.
Birokrātija veidojas līdz ar valsts attīstību. Birokrātija un birokrātisms dažādās jomās piemīt visām līdz šim eksistējošām sociālajām sistēmām. Izņēmums ir pirmatnējā sabiedrība. Rietumeiropas valstīs birokrātija intensīvi attīstījās feodālisma sairuma posmā, attīstoties mūsdienu buržuāziskajām valstīm un kapitālistiskajām attiecībām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1113050
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties