Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:197329
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Mācību procesa pilnveides nepieciešamība   
2.  Mācību centra „BUTS” darbības raksturojums   
3.  Pieaugušo izglītības raksturojums   
  Metodikas izvēle   
4.  Mācību procesa pilnveides iespējas frizieru kvalifikācijas apguvei   
  Radošuma attīstīšana   
5.  Mācību procesa pilnveides iespēju darbā ar darba meklētājiem mācību centrā „BUTS” praktiskā izpēte   
  Skolotāju anketu analīze   
  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS

Mūsdienās ir ļoti aktuāls jautājums par pedagoga lomu mācību procesā, jo, mainoties valsts sabiedriskajai iekārtai, ir mainījušies arī izglītības sistēmas principi, izglītošanas metodes.
Padomju savienībā pedagoga loma bija galvenā un noteicošā mācību procesā, un tā rezultātā izveidojās mācību process, kurā netika mācīts domāt, pašam skolēnam radīt simbolus, atklāt tēzes, nemācēja meklēt patiesību, nemācēja šaubīties.
Pedagogi mācīja to, kas jāmāca, bija visgudri, un skolēniem bija bez ierunām jāpieņem viņu sniegtā informācija. Pedagogi „sastūķēja” bērnu galvās maksimāli daudz faktu un ideju, neraugoties uz to, vai tas skolēnu interesē vai nē, vai tas praksē būs nepieciešams vai nē.
Šodien ir citādi uzskati par to, kāda ir pedagoga loma mācību procesā, jo gan sabiedrība, gan izglītības sistēma ir demokrātiska.
Izglītības situācija veidojas skolēna un skolotāja dialogā, mijiedarbībā, sapratnē. Ja padomju sabiedrībā mācību process vairāk bija mācīšana(skolotāja darbības mācību procesā), tad šodien mācību process vairāk ir mācīšanās (skolotāja vadīta vai skolēna patstāvīga mācību darbība).
Pedagoga lomas ikdienas darbā skolā atkarībā no tā , ar ko pedagogs ir saskarsmē, ar ko sadarbojas – vai tie ir skolēni, vai vecāki, vai kolēģi. Tomēr vissvarīgākās, protams, ir lomas, kuras pedagogs realizē mācību procesā.
Skolu praktiskā darbība liecina, ka izglītībā vēl ir daudz neatrisinātu jautājumu saturā, darba formās, metodēs, metodiskajos paņēmienos. Lai šos jautājumus risinātu, ir jāpievērš uzmanība pašu skolotāju profesionālajai sagatavotībai, parādot augstu kvalitāti mācīšanas procesā, pārliecinot katru izglītojamo savu labāko spēju realizēšanā.
Mācot frizierus sabiedrībā ar ierobežotu atbildību „BUTS” , esmu nonākusi pie atziņas, ka skolotāja darbā ir ļoti svarīgi pilnveidot mācību procesa metodiku. Tas ir tādēļ, ka skolotājs, pārzinot savu sfēru, var nonākt pie interesantāka un loģiskāka mācīšanas veida, tādējādi atvieglojot izglītojamiem mācību procesa apguvi un radot visaptverošāko priekšstatu par konkrēto sfēru.
Skolotājas darbs, mācot frizierus, palīdz rakstīt man šo radošo darbu. Tādēļ esmu izvēlējusies tematu “Pedagoģiskā pieeja, paņēmieni, metodika”
Pētījuma objekts: Friziera kvalifikācijas apguve.

Pētījuma priekšmets: Friziera mācību pilnveidošana.
Pētījuma mērķis: Izzināt mācību procesa pilnveides iespējas darbā ar darba meklētājiem mācību centrā „BUTS”, apgūstot friziera kvalifikāciju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties