Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:196567
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 23 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Ģimene - bērna saskarsmes iemaņu veidošanas pamats    6
2.  Saskarsmes funkcijas pedagoģiskajā procesā    10
3.  Saskarsmes struktūra skolā    14
3.1.  Dažādu komunikācijas veidu pielietojums klasē    16
3.2.  Skolotāja un skolēna mijiedarbība saskarsmē    19
4.  Psiholoģiskās barjeras skolēna un skolotāja attiecībās    25
5.  Saskarsmes ietekmes uz pedagoģisko procesu izpēte    28
  Nobeigums    33
  Bibliogrāfija    35
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās liela loma tiek piešķirta cilvēkam un viņa eksistencei sabiedrībā. Cilvēka spēju integrēties sabiedrībā nosaka viņa personības īpašību kopums, pie kura veidošanās svarīga vieta ierādāma skolai. Skolā veidojas bērna komunikācijas pieredze kolektīvā. Tas, kā skolēns iekļaujas kolektīvā jau pirmajos skolas gados, lielā mērā nosaka viņa tālāko attīstību, viņa veiksmes un neveiksmes mācību un socializācijas procesā.
Cilvēks no pirmā līdz pēdējam elpas vilcienam dzīvo citu cilvēku vidū. Jebkuru mijiedarbību starp cilvēkiem sauc par saskarsmi. Raugoties uz cilvēkiem kā uz sociālām būtnēm, ir skaidrs, ka tos var izprast vienīgi viņu savstarpējās saskarsmes veidos. Katrs indivīds, tai skaitā skolēns, ar savstarpējo saskarsmi tiecas apmierināt savu vajadzību piederēt pie kaut kā, būt lielāka sociāla organisma daļai. Saskarsme tiek realizēta visdažādākajos veidos - ar vārdiem, žestiem, mīmiku, darbībām vai to rezultātiem. Katram cilvēkam jau no mazotnes būtu jāapgūst saskarsmes mehānismi, lai tos pareizi lietotu.
Par audzināšanas reālo un sociālo vēsturi cilvēces pastāvēšanas periodā zinātniekiem vēl ir zināms salīdzinoši maz. Vairāk pētīta izglītības institūciju rašanās un pedagoģisko ideju virzība. Kā ģimenes dzīvoja patiesībā, kā veidoja savu ikdienu, kādi sociālie un ekonomiskie apstākļi ietekmēja viņu dzīvi un līdz ar to arī bērnu audzināšanu? Dažādām pētnieku grupām par to ir atšķirīgi uzskati. Francūzis Filips Ariess izvirzīja tēzi, ka viduslaikos bērnu dzīves sfēra nebija nošķirta no pieaugušajiem ne telpiski, ne kulturāli. Bērnu pieskatīšanas un audzināšanas iestāžu apmeklēšana arī bija sveša. Nabadzīgākajās ģimenēs bērni uzreiz tika iekļauti pieaugušo darījumos un rūpēs. 16. un 17.gadsimtā sākās bērnu virzība no viņu pilnīgās pasaules brīvības un nepiespiestības izjūtas uz sabiedrības pedagoģisku dresūru, iesaistot tajā skolu. Šī perioda izpēte liecina par arvien lielāku bērnu emocionalitātes un dabiskuma apspiešanu. 17.gadsimtā tādi ievērojami pedagogi kā Komenskis un Ruso aizsāka to, ko šodien sauktu par modernu audzināšanas mācību: bērnus novēro, gūst priekšstatu par viņu individuālu augšanu un sakarību starp bērnību un vēlāko personību.[6]…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1194100
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties