Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:195149
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas Savienība ir aktīva PTO dalībniece. Piemēram, 2004. gadā PTO ietvaros ES bija iesaistīta 29 strīdos ar tās astoņiem tirdzniecības partneriem (Argentīna, Austrālija, Brazīlija, Kanāda, Indija, Koreja, Taizeme un ASV) gan kā apsūdzētājs (16 reizes), gan kā apsūdzētais (13 reizes). 11 reizes ES apsūdzēja ASV, piemēram, par tērauda cenu palielināšanu par 30%, kas bija pretrunā ar PTO likumiem. Pēc viena gada ASV bija spiesta pazemināt šos augtos tarifus.
Jebkura valsts var iestāties PTO, ja PTO Ministru Konference ar divu trešdaļu balsu vairākumu atbalsta konkrētās valsts pievienošanos, un jebkura valsts var arī izstāties.
„Latvija uzsāka iestāšanās PTO sarunas 1993.gadā un kļuva par pilntiesīgu tās dalībvalsti 1999.gada 10.februārī, iestājoties organizācijā kā neatkarīga valsts un turpmāk apņemoties veidot savu ekonomikas un tirdzniecības režīmu saskaņā ar PTO noteikumiem un saistībām.”2
Iestājoties PTO, Latvija piesaistīja savus importa nodokļus gan rūpniecības, gan lauksaimniecības produktiem maksimālam līmenim jeb griestiem, ko nedrīkst pārkāpt un kas ir piemērojams visām PTO dalībvalstīm. Tāpat arī Latvija uzņēmās noteiktas saistības pakalpojumu tirdzniecības jomā – noteiktus nosacījumus, kādus piemēro visām PTO dalībvalstīm.
Kopš Latvijas pievienošanās ES, Latviju, tāpat kā pārējas ES dalībvalstis, PTO pārstāv Eiropas Komisija, un jauno ES dalībvalstu saistības PTO tika apvienotas ar ES-15 PTO saistībām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1118997
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties