Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:194589
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pastāv dažādi mācīšanās traucējumi, kurus pedagogi bieži vien neatpazīst un klasificē kā slinkumu vai vienkāršu nevēlēšanos mācīties. Tomēr šis uzskats ir kļūdains; patiesībā bērni ar mācīšanās traucējumiem var būt pat ļoti intelektuāli un motivēti mācīties, taču šie traucējumi neļauj viņiem to realizēt. Bieži vien viens traucējums izraisa mācību vielas izpratni kopumā, jo bērns nevar apgūt vielu tādā formā, kurā viņam ir traucējumi, piemēram, bērns ar disleksiju nespēj lasīt, tāpēc nav jēgas censties viņu izglītot, uzdodot lasīt grāmatu. Parasti mācību traucējumu gadījumā citās sfērās attīstība ir normāla; tā arī ir pazīme, kā atpazīt mācību traucējumus no atpalicības vai slinkuma. Svarīgi ir mācēt atpazīt mācīšanās traucējumus un palīdzēt bērniem tikt ar šo problēmu galā. Viens no mācīšanās traucējumiem ir disgrafija.
Disgrafija ir neiroloģiskas izcelsmes traucējums, kam raksturīgas grūtības rakstīt. Traucējumu parasti konstatē tad, kad bērns sāk rakstīt – bērnudārza vai sākumskolas vecumā. Pieaugušajiem disgrafija mēdz parādīties pēc smadzeņu traumām vai slimībām.
Cilvēki, kam piemīt disgrafija, nespēj skaidri un salasāmi rakstīt. Viņi raksta nesalasāmā rokrakstā, nespēj samērot burtu lielumu, nepareizi atdala vārdus, pielaiž milzīgu daudzumu pareizrakstības kļūdu, var rakstīt citus vārdus uzdoto vietā (www.ninds.nih.gov), nespēj veidot gramatiski pareizu teikumu (Psychiatric Professional Services). Tāpat ir novērojama dīvaina rakstāmrīka satveršana vai lapas novietojums, starp burtiem un vārdiem ir nesamērīgas atstarpes, vārdi bieži vien nav pabeigti, cilvēks bieži nespēj saplānot teksta izvietojumu uz lapas, nespēj vienlaicīgi rakstīt un darīt kaut ko citu, piemēram, domāt vai pievērst uzmanību skolotāja teiktajam. Turklāt problēma saglabājas arī tad, ja cilvēkam tiek dots pietiekoši daudz laika, lai rakstītu (www.ldaamerica.org). Reizēm cilvēks ar disgrafiju rakstīšanas laikā runā pie sevis vai arī ļoti uzmanīgi vēro savu roku (www.as.wvu.edu). …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties