Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:194121
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.

Itin viss ap mums sastāv no ķīmiskām vielām vai to savienojumiem, ko var sagrupēt pēc to dažādā sastāva un formas, piemēram, kokmateriāls, akmeņi, dzīvas būtnes vai arī tehniski izstrādājumi, kā, piemēram, mašīnas vai televizori, vai ķīmiski produkti, kā krāsas un mazgāšanas līdzekļi. Atkarībā no ķīmisko vielu sastāva un izcelsmes, tās var būt vai nebūt bīstamas. Daudzas no šīm ķīmiskajām vielām ir dabiskas, turpretī citas ir sintētiskas, cilvēka radītas un ieguvušas plašu pielietojumu visā pasaulē. Tās lieto gan lauksaimniecībā un rūpniecībā, gan arī mājsaimniecībā (piemēram, lakas, kosmētika, pesticīdi, šķīdinātāji u.c.).

Tekstilšķiedras.
Tekstilšķiedras ir lokanas un izturīgas ļoti smalkas šķiedras, kas ir derīgas dzijas un citu tekstilizstrādājumu (audumu, neausto drānu, filca) izgatavošanai.
Tekstilšķiedru marķēšanas noteikumi
Visiem tekstilizstrādājumiem, kuros ir vismaz 80% tekstilšķiedru, jābūt marķētiem, lai katrs pircējs iegādājoties preci, varētu zināt, no kā konkrētais izstrādājums sastāv.
Pareizi marķētā izstrādājumā vispirms būs nosaukta šķiedra, kura ir virsauduma pamatā. Ja kāda cita šķiedra ir pievienota, lai uzlabotu izstrādājuma kādu no valkāšanas īpašībām, tad tās būs atbilstoši uzrādītas dilstošā secībā. Ja kāda no tekstilšķiedrām ir mazāk par 10%, to var arī neatšifrēt, bet rakstīt "citas tekstilšķiedras".
Ja izstrādājumam ir odere, arī tās sastāvam ir jābūt uzrādītam uz etiķetes, bet pēc oderes sastāva ir iespējams spriest par tās izturību valkājot.
Katru reizi iegādājoties izstrādājumu, rūpīgi aplūkojiet tekstilšķiedru marķējumu. Varbūt kāda no šķiedrām Jums izraisa alerģiju, cita pūkojas, vēl cita veido pīlingu, dažas elektrizējas, bet citas burzās.
Katru dienu ražotāji piedāvā arvien jaunas šķiedru kombinācijas, tāpēc būsim vērīgi un, ja kāda no šķiedrām mums ir sagādājusi nepatīkamus brīžus, pārdomāsim pirms to iegādāsimies.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1315164
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties