Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:193727
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kārļa Skalbes ‘’ Mazās piezīmes’’ ir publicistisks darbu kopums, kurā autors lieliski parāda dažādas ar Latviju saistītas gan politiskas, gan sociālas, gan kultūras un vienkārši sadzīves parādības laikposmā no 1917. gada līdz 1945. gadam. Būtiskākais ir K. Skalbes laikabiedra un inteliģenta skatījums uz šo Latvijas vēsturē nozīmīgo pārmaiņu laiku- jaunas valsts veidošanos un vadīšanu, kas tik ļoti sasaucas ar mūsdienām. Tādos brīžos- laikmetu griežos- parādās tautas raksturs. Tas, kā rakstnieks to atklājis, ir darba ‘’sāls’’. Domāju, ‘’Mazās piezīme’’ ir lielisks publicistiskas piemērs, kurā autors ne vien saglabājis savus subjektīvos uzskatus un skatījumu, bet arī saglabājis patiesīguma izjūtu. K. Skalbe ne tikai iepazinis, bet arī izpētījis dažādus ar Latviju saistītus jautājumus un atbildējis uz tiem.
Pirmkārt, mani pārsteidza analizē politiskos procesus kā sabiedrības morāles atklājējus. Viņa skatījums rāda, ka, Salīdzinot ar Latvijas pirmās brīvvalsts laiku, neesam mainījuši savus saimniekošanas principus- politika tiek pārvērsta par veikalu, partiju pamatā bodītes, cilvēki dodas politikā, lai gūtu materiāls labumus, nevis rūpētos un palīdzētu tautai. Tomēr K. Skalbe nešaubīgi tic, ka Latvijā ir daudz inteliģentu personību, kuri var veidot attīstītu valsti. Šajā ziņā mēs- latvieši- jau esam pievīlušies- ‘’Jaunais laiks’’ diezgan zaudējis uzticību ne tikai manās acīs.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties