Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:193537
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Korekcijas iespējas
Vienīgais kataraktas ārstēšanas veids ir ķirurģiska apduļķotās lēcas izņemšana jeb kataraktas ekstrakcijas operācija.
Iedzimtās kataraktas gadījumā ir svarīgi operāciju veikt pēc iespējas ātrāk, jo gaismas impulsu saņemšana tīklenē ir svarīgs priekšnoteikums redzes ceļu un infromācijas apstrādes veidošanās procesā. Taču, lai veiktu šo operāciju actiņai jābūt pietiekoši attīstītais, lai būtu iespējams izdarīt radzenes griezumu un ievietot Intraokulāro lēcu (IOL), neizraisot nevēlamus operācijas blakusprocesus. Jautājums par to, kad ir piemērotākais laiks veikt kataraktas ekstrakcijas operāciju ir aktuāls ne vien Latvijas oftalmologiem, bet arī citu valstu speciālistiem.[8]
Kataraktas ekstrakcijas operācija tiek veikta vietējā anestēzijā. Sākotnēji tiek nodrošināts acs nekustīgs stāvoklis, sekojoši tiek izdarīts iegriezums ar mikroķirurģisko instrumentu palīdzību. Turpmākā operācijas gaitā tiek atvērta lēcas kapsula un izņemta apduļķojusies lēca. Speciālie vizkozoelastīgie preperāti nodrošina acs aizsardzību operācijas gaitā. Veiksmīgai operācijas norisei sagatavošanās periodā tiek veiktas parastās asins analīzes, urīna analīzes, tiek veikta elektrokardiogramma, krūšu dobuma rentgens un terapeita konsultācijas. Tāpat bērniem tiek veiktas pirms operācijas redzes asuma pārbaudes, izmērīts acs iekšējais spiediens, priekšēji mugurējais acs garums, tiek mērīti un dokumentēti radzenes parametri, u.c. Šie un vēl citi izmeklējumi tiek veikti, lai aprēķinātu precīzu IOL stiprumu, izvēloties mērķa stiprumu pēc iespejas tuvāku emetropam. Ja bērns ir vecumā no 3-5 gadiem, tad mērķa stiprums tiek izvēlēts vidēji +2/+3, lai pusaudža gados būtu iespējama emetropija.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties